Pešić objavio širi spisak: "Jokić nije spreman da preuzme odgovornost"

Srbija je na Mundobasketu u grupi B sa Južnim Sudanom, Portorikom i Kinom

19983 pregleda 39 reakcija 40 komentar(a)
Svetislav Pešić, Foto: FIBA
Svetislav Pešić, Foto: FIBA
Ažurirano: 24.07.2023. 16:44h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić objavio je širi spisak igrača za predstojeći Mundobasket.

Kao što su juče srpski mediji najavili, na spisku nema Nikole Jokića, ali ni Vasilija Micića, Nikole Kalinića, Nemanje Bjelice, Vladimira Lučića, Luke Mitrovića, te Marka Jagodić-Kuridže koji je igrao u kvalifikacijama i bio na prethodnom Eurobasketu.

Na spisku su: Stefan Jović, Ognjen Jaramaz, Filip Petrušev, Aleksej Pokuševski, Aleksa Radanov, Nikola Topić, Nemanja Nedović, Aleksa Avramović, Boriša Simanić, Uroš Trifunović, Dušan Beslać, Nikola Milutinov, Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Dušan Ristić, Nikola Jović, Ognjen Dobrić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Alen Smailagić.

„Što se tiče Jokića, sa njim je obavljeno nekoliko razgovora, to su najbolji razgovori koje sam imao sa nekim od igrača koji ne mogu da se odazovu. On se fizički i mentalno istrošio i nije spreman da preuzme odgovornost. To su igrači koji nisu na spisku. Volio bih da govorimo o igračima koji su na spisku, ali vas to vjerovatno ne zanima“, rekao je Pešić na današnjoj konferenciji, a prenosi Mozzartsport.

Selektro Srbije je potom govorio o izostancima Lučića, Micića, ali i Luke Mitrovića.

„U junu smo znali da ne možemo da računamo na Lučića, kao i Kalinića koji nas je obavijestio da ne može zbog raznih problema, fizičkih i mentalnog zamora... Mitrovića smo takođe željeli, ali on nas je zamolio da propusti bar ovo ljeto kako bi sanirao sve povrede. Rekao je, ako bude bio potreban za kvalifikacije, biće na raspolaganju. Sa Micićem smo dugo razgovarali, on je zamolio da preskoči ove godine. Imao je dugu sezonu, povrede, nije odigrao ni cijelu sezonu, potpisao ugovor sa Oklahomom... To je sreća. Nesreća je to što je tamo morao da ostane tri nedjelje, obnovio je povredu ramena i oporavlja se“.

Pokuševski, Jaramaz i Jović su na spisku, ali je njihovo učešće neizvjesno.

„Za Pokuševskog još nemamo dozvolu. On je imao povredu ramena, mjesec dana je na liječenju, u Atini je kod specijaliste za tu vrstu povreda. Nadamo se da će njegov doktor dati dozvolu da se priključi. Oni treba još da utvrde da li može ili ne može. Stefan Jović je na spisku, on želi da igra, ali ima neku zdravstvenu situaciju u porodici i ako bi se to dovelo u red, on bi došao. Mi bismo voljeli da on igra i da se vrati reprezentaciju, a prije svega da u porodici bude sve kako treba. Petrušev kasni, Jaramaz je povrijeđen i na terapijama", prenosi Mozzartsport Pešićeve riječi.

Cilj Srbije je plasman na Olimpijske igre.

Rok za prijavu igrača za Mundobasket je 24. avgust. Srbija će do početka prvenstva igrati prijateljske utakmice sa BiH i Poljskom kod kuće i u Podgorici sa Crnom Gorom (5. avgust). Nakon toga slijede još tri utakmice - 16. u "Štark areni" protiv Portorika, a dvije u Kini.

Srbija je na Mundobasketu u grupi B sa Južnim Sudanom, Portorikom i Kinom.

Bonus video: