NLB ABA2 u novom formatu: Crnu Goru predstavljaju Sutjeska i Podgorica

Poznato 13 učesnika, za 14. mjesto se u kvalifikacijama bore četiri tima. Nema završnog turnira, već će se u četvrtfinalu, polufinalu i finalu igrati po dvije utakmice, kod kuće i na strani. Ti mečevi se igraju na koš-razliku

17559 pregleda 4 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Osim u Admiralbet ABA ligi danas je na Skupštini regionalnog takmičenja u Zagrebu usvojen i kalendar NLB ABA2 lige za narednu sezonu.

Crnu Goru će predstavljati Sutjeska i Podgorica, koji će, kao i prethodne sezone, igrati već u prvom kolu koje je na programu devetog oktobra. Sutjeska šesti put zaredom učestvuje u NLB ABA2 ligi, dok je Podgoričanima ovo četvrto uzastopno učešće.

Nikšićani su prethodne sezone u četvrtfinalu izgubili od Krke, koja je u polufinalu bila bolja od Podgorice.

Osim Sutjeske i Podgorice, u NLB ABA2 ligi učestvovaće Borac iz Banjaluke, Široki, Cedevita Junior, GKK Šibenka, Pelister, TFT, MZT, Šenčur, Helios, Zlatibor i Spartak iz Subotice.

To je 13 timova, a 14. će biti poznat nakon kvalifikacija u kojima će učestvovati Sparsi, Bosna, Vojvodina i Ilirija. I u polufinalu i u finalu se igraju po dvije utakmice na koš-razliku. Polufinalni mečevi na programu su 23. i 27. septembra, a sastaju se Vojvodina – Spars i Ilirija – Bosna. Finalne utakmice su 1. i 5. oktobra.

Kao i prošle, tako će se i ove sezone mečevi regularnog dijela igrati u "balonima", a biće ih organizovano pet.

A nakon regularnog dijela neće se igrati završni turnir u jednom gradu, kao što je ranijih sezona bio slučaj, već će se u četvrtfinalu, polufinalu i finalu igrati po dvije utakmice, kod kuće i na strani. Utakmice se igraju na koš-razliku.

Na sajtu ABA2 lige piše da se prve četvrtfinalne utakmice igraju trećeg aprila. Finale je zakazano za 1. i 7. maj.

Kompletan raspored možete vidjeti ovdje.

Bonus video: