Počinje EP za mlade: Marija Leković i društvo u Litvaniji traže opstanak u A diviziji

"Nadam se da ćemo obezbijediti opstanak i zbog sljedećih godina, jer će sedam ili osam djevojaka naredne godine biti tu"

2402 pregleda 0 komentar(a)
Naše mlade košarkašice pred put u Vilnjus, Foto: KSCG
Naše mlade košarkašice pred put u Vilnjus, Foto: KSCG

Sve je spremno za borbe u litvanskom gradu košarke Vilnjusu - mlade košarkašice Crne Gore sjutra (subota, 14.30h) protiv Španije počinju Evropsko prvenstvo. Cilj je jasan - opstanak u A diviziji.

"Nadam se da ćemo obezbijediti opstanak i zbog sljedećih godina, jer će sedam ili osam djevojaka naredne godine biti tu, a nekoliko njih imaju pravo u još nekoliko ciklusa da budu dio mlade selekcije", poručio je selektor Vladan Radović.

Mariju Leković, koja je nedavno pojačala šampiona Evrope Fenerbahče, i drugarice osim duela sa Španijom očekuju još dva jaka rivala u grupi - Poljska i Švedska.

"Imamo jako tešku grupu i sigurno da će svaka utakmica biti ozbiljan izazov za nas, a svaki protivnik je jako različit, sa specifičnim stilom igre", dodao je Radović.

Ipak...

"Imamo dobru atmosferu, djevojke koje podržavaju jedna drugu i nadam se da uz nesporan talenat možemo ostvariti cilj", jasan je selektor.

Naša selekcija je prošle godine u Skoplju dominantno osvojila B diviziju Evropskog prvenstva.

"Definitivno nemamo selekciju kao prošle godine, prije svega fizički, ali je jako bitno da imamo djevojke koje su 2006. i 2007. godište i koje su među nosiocima igre. Nije realno da možemo da imamo u jednom godištu uvijek po četiri-pet igračica, ali je bitno da u svakom postoji jedna koja jeste perspektiva, a ne samo trenutni kvalitet", zaključio je Radović.

Osim Vilnjusa EP u Litvaniji će se igrati i u Klajpedi, a Crnu Goru će EP predstavljati: Žana Tatar, Milena Bigović, Lana Vukčević, Jelena Bulajić, Atina Radević, Marija Baošić, Nikolina Ilić, Ivana Vujošević, Jelena Perović, Hajdana Šćepanović, Ksenija Kuzmanović i Marija Leković.

CRNA GORA NA EP U-20

Subota

14.30h Crna Gora - Španija

Nedjelja

19.30h Poljska - Crna Gora

Utorak

17.00h Švedska - Crna Gora

Bonus video: