Mihailović: Uspjeh je i plasman na Mundobasket, prolazak grupe bio bi nagrada

Košarkaši Crne Gore treniraju u Baru i čekaju prve test mečeve pred Svjetsko prvenstvo

18749 pregleda 9 komentar(a)
Mihailović, Nemanja Radović i selektor Boško Radović na treningu u Baru, Foto: KSCG
Mihailović, Nemanja Radović i selektor Boško Radović na treningu u Baru, Foto: KSCG

Iz tišine Bara do najveće pozornice u Manili - košarkaši Crne Gore na našem primorju hvataju zalet za drugi nastup na Mundobasketu.

Do prve utakmice protiv Meksika ostalo je 25 dana, a u grupi sa našom selekcijom još su Egipat i Litvanija. Reklo bi se grupa po mjeri Bojana Dubljevića i drugova, ali opuštanja neće biti.

"Ne volim o očekivanjima - nezahvalno je pričati o tome. Veliki uspjeh smo napravili samim plasmanom na Svjetsko prvenstvo, a prolazak grupe bi bio veliki uspjeh i nagrada za do sada urađeno", poručio je sa priprema u Baru Vladimir Mihailović.

Mihailović, Ivanović i Vučević u 'Topolici'
Mihailović, Ivanović i Vučević u "Topolici"foto: KSCG

Litvanija je svjetski velikan, druge dvije selekcije daleko od toga, ali...

"Nismo u poziciji da potcijenimo bilo koga i da unaprijed upišemo bodove, jer sve ekipe koje su tu znači da posjeduju određeni kvalitet. Litvanija je svakako favorit grupe, ali u svim utakmicama ćemo tražiti svoju šansu i ako budemo pravi vjerujem da možemo do druge faze", jasan je Mihailović.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore, Košarkaši Crne Gore
foto: KSCG

Pripreme u barskoj "Topolici" idu u pravom smjeru...

"Atmosfera je generalno super. Radimo dobro i vjerujem da ćemo u odličnom ritmu i duhu dočekati utakmice koje slijede", dodao je naš bek.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore, Košarkaši Crne Gore
foto: KSCG

Prvi test meč momci Boška Radovića imaće u srijedu protiv moćne Francuske u Monpeljeu.

"Težak protivnik, a u ovoj fazi priprema i nije neko mjerilo. Još ulazimo u fazu uigravanja pet na pet i čekamo da se priključi Kendirk Peri. Uprkos svemu tome ovo je jedna odlična prilika i provjera", zaključio je Mihailović.

Osim duela sa "galskim pjetlovima" naše momke očekuju još tri test meča do početka Mundobasketa - 8. avgusta sa Slovenijom u Ljubljani, a potom 12. i 13. na turniru u Tbilisiju sa Gruzijom i Iranom.

Bonus video: