Novo pojačanje Sutjeske stiže iz VTB lige: Dakuan Brejsi je plej Nikšićana

U Premijer ligi Bjelorusije je odigrao osam utakmica i prosječno postizao 17,4 poena, uz tri skoka i pet asistencija, dok je VTB ligi odigrao devet mečeva uz prosjek od 13,2 poena, 3,4 skoka i 4,7 asistencija

5185 pregleda 10 komentar(a)
Brejsi u dresu Minska, Foto: minskbasket.by
Brejsi u dresu Minska, Foto: minskbasket.by

Nakon Filipa Barovića, Radosava Spasojevića i trenera Dragana Nikolića, u Nikšić je "sletjelo" još jedno pojačanje.

Dakuan Brejsi, amrički plejmejker, novi je košarkaš Sutjeske.

Kako je saopšteno iz kluba, Brejsi je rođen u Bronksu, ima 26 godina, visok je 180 cm, a u redove našeg učesnika Druge ABA lige stiže iz Bjelorusije, gdje je u drugom dijelu prošle sezone nastupao za Minsk (nekadašnji Cmoki) sa kojim je osvojio titulu u domaćem šampionatu i igrao VTB ligu.

Brejsi je pet sezona proveo na koledžu Luizijana Tek, gdje je postao tek treći košarkaš u istoriji Univerziteta Luizijana, koji je postigao minimum 1.400 poena i upisao 500 asistencija.

Prvi klub u Evropi mu je bio turski Akhisar (sezona 2021/22), zatim je nosi dres češke ekipe Olomucko, da bi drugi dio prošle sezone proveo u Minsku.

U Premijer ligi Bjelorusije je odigrao osam utakmica i prosječno postizao 17,4 poena, uz tri skoka i pet asistencija, dok je VTB ligi odigrao devet mečeva uz prosjek od 13,2 poena, 3,4 skoka i 4,7 asistencija.

"Brejsi je zahvalan igrač za ekipu. Ljevoruk je, ali šutira i lijevom i desnom rukom. Precizan je sa distance, pogađa u visokim procentima, a više šutira za dva, nego za tri poena. U mis-meču lako rješava svaku situaciju, ima izraženu pas igru, ali je više poenter, nego asistent. Krasi ga velika eksplozivnost, brza promjena ritma, a u kontri je neuhvatljiv. On je tip igrača poput Lorena Džeksona, koji je prošle sezone igrao za SC Derby", objasnili su iz KK Sutjeska.

Bonus video: