Broj 6 ili 23, ili oba: Lejkersi potvrdili da će povući Lebronov dres

U dresu sa brojem 23 Lebron je 2020. Lejkersima donio NBA titulu, dok je sa brojem šest nadmišio Karima Abdul Džabara i postao najbolji strijelac NBA lige svih vremena

3649 pregleda 1 komentar(a)
Džejms, Foto: Printscreen YouTube
Džejms, Foto: Printscreen YouTube

Kada jednog dana završi veliku karijeru, Lebron Džejms će svoj dres vidjeti pod svodovima nekadašnjeg "Stejpls centra" - doma velikih LA Lejkersa.

Vlasnica giganta iz Kalifornije Dženi Bas poručila je da će Lebronov dres biti povučen iz upotrebe kada jedan od najboljih košarkaša svih vremena okonča igračku karijeru i postane član "Kuće slavnih".

"Nema sumnje da će to biti urađeno", rekla je Bas za portal "Sportskeeda".

Ipak, nije otkrila da li će to biti dres sa brojem 23 u kojem je Lebron 2020. Lejkersima donio NBA titulu ili sa brojem šest koji je nosio kada je nadmišio Karima Abdul Džabara i postao najbolji strijelac NBA lige svih vremena.

Ili će možda povući oba dresa?

"O tome ćemo pričati kada za to dođe vrijeme", dodala je Bas.

Lejkersi su do sada povukli dresove sa 13 brojeva, a u čast Kobija Brajanta oba koja je nosio ovaj veliki košarkaš - osam i 24.

Osim Lejkersa, nema sumnje da će i preostala dva kluba za koje je Džejms nastupao (i sa njima bio šampion) povući dres sa njegovim brojem - Majami i Klivlend.

Bonus video: