Ivišić više nije "student", sada je stipendista Kentakija

"Dobio sam ponudu za stipendiju od trenera Džona Kaliparija (jedan od nacjenjenijih trenera u SAD) da pohađam Univerzitet Kentaki. Uzbuđen sam što mogu da kažem da sam prihvatio stipendiju i da ću igrati tamo sljedeće sezone"

13745 pregleda 21 reakcija 9 komentar(a)
Ivišić, Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović
Ivišić, Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Prošle sezone je zablistao u dresu SC Derbija, a od naredne će igrati koledž košarku u Sjedinjenim Američkim Dražavama.

Hrvatski talentovani centar Zvonimir Ivišić prihvatio je stipendiju jednog od najboljih NCAA klubova Kentaki Vajldketsa.

"Dobio sam ponudu za stipendiju od trenera Džona Kaliparija (jedan od nacjenjenijih trenera u SAD) da pohađam Univerzitet Kentaki. Uzbuđen sam što mogu da kažem da sam prihvatio stipendiju i da ću igrati tamo sljedeće sezone", objavio je Ivišić na Instagramu.

Ivišić je zajdno sa bratom Tomislavom prije tri godine stigao među "studente", a prije toga nosio je dres bosanskohercegovačkog Viteza i hrvatske Šibenke.

Ovaj 219 cm visoki košarkaš tokom posljednje dvije sezone u prosjeku je za SC Derbi postizao 5,2 poena, a upisao je 3,5 skokova.

Meč na kojem je eksplodirao bio je protiv učesnika Top 8 Evrolige, beogradskog Partizana. U prvoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige Ivišić je sa 22 poena, 13 skokova i tri blokade vodio "studente" do senzacionalne pobjede u Beogradu.

Kentaki je jedan od najuspješnijih NCAA timova sa osam osvojenih titula - uspješniji od njega samo je Univerzitet UKLA sa 11 trijumfa.

Bonus video: