Ukrajinski sudija tvrdi da su mu nudili 10.000 eura da "pogura" Uniks u finalu protiv Mitrovićevog Monaka

On tvrdi da je odbio ponudu, a pobjeda Monaka u tom meču od 86:83 činjenica je da nisu uspjeli da ga podmite

7092 pregleda 5 komentar(a)
Košarkaši Monaka sa peharom Evrokupa iz 2021., Foto: Printscreen YouTube/ EUROLEAGUE BASKETBALL
Košarkaši Monaka sa peharom Evrokupa iz 2021., Foto: Printscreen YouTube/ EUROLEAGUE BASKETBALL

Prije dvije godine naš košarkaški stručnjak i bivši selektor Crne Gore Zvezdan Mitrović donio je Monaku pehar Evrokupa - prvi (za sada i jedini) evropski trofej.

A, pred finale protiv ruskog Uniksa, kako tvrdi jedan od sudija koji je bio akter tog duela, bilo je pokušaja da se do pehara "pogura" ruska ekipa.

Ukrajinski arbitar Mikola Ambrosov optužio je svoje kolege da su pokušali da ga podmite da u finalu Evrokupa 2021. godine sudi u korist ruske ekipe, prenio je "Eurohoops".

U pitanju je drugi meč finala koji je odigran u Kazanju, za koji Ambrosov tvrdi da mu je nuđeno 10.000 eura kako bi sudio u korist Uniksa.

Prema njegovim riječima, nekoliko dana prije utakmice, ukrajinski sudija Boris Rižik mu je "šifrovano” rekao da mu nudi pomenutu sumu da odluke donosi u korist Uniksa, a da je u to bio uključen i grčki sudija Ilijas Koromilas.

Ambrosov dalje navodi da je odbio ponudu, a pobjeda Monaka u tom meču od 86:83 je činjenica da nisu upsjeli da ga podmite.

Evroliga otvorila istragu

Nakon tvrdnji Ambrosova oglasila se i Evroliga, koja je saopštila da će pokrenuti istragu.

"Evroliga će otvoriti internu istragu kako bi se razjasnile izjave ukrajinskog sudije Mikole Ambrosova. Kada se istraga završi, javno ćemo objaviti njen ishod. Ako se pronađe bilo kakav dokaz, primijeniće se sve neophodne mjere ili sankcije protiv pojedinaca koji su bili uključeni", saopštila je Evroliga.

Bonus video: