Grad mode dočekao Mirotića: Olimpija Milano objavila veliki transfer

Rođeni Podgoričanin potpisao sa "manekenima" do 2026.

10643 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Twitter/Olimpia Milano
Foto: Twitter/Olimpia Milano

Nikola Mirotić je otklonio dilemu, pa je napokon završena jedna od najintrigantnijih košarkaških tema u Evropi ovog ljeta.

Rođeni Podgoričanin, koji je sa reprezentacijom Španije bio evropski šampion, karijeru nastavlja u Olimpiji iz Milana. Tako je krug zatvoren, "manekeni" su ionako bili među prvima koji su željeli Mirotića kada je postalo jasno da ne ostaje u Barseloni.

Potom je bio na pragu Partizana, imao ozbiljne pregovore i sa Panatinaikosom i Olimpijakosom... Olimpija je objavila da je sa Mirotićem potpisala ugovor do 2026, pa je iskusni krilni košarkaš dobio priliku da ponovo sarađuje sa Etoreom Mesinom koji ga je prije više od 10 godina vodio u Real Madridu...

"Veoma sam srećan što sam postao dio velike porodice Olimpije iz Milana, daću sve od sebe da vratim povjerenje koje mi je ukazano. Srećan sam i što ću ponovo sarađivati sa trenerom Mesinom, kojeg sam upoznao kada sam bio mlad igrač. Siguran sam da ćemo svi uživati u ovoj sezoni i da ćemo učiniti da navijači budu ponosni", rekao je 32-godišnji Mirotić.

Ni Italijani nisu krili zadovoljstvo, dolazak Mirotića je samo potvrda velikih ambicija naredne sezone u Evroligi.

"Kada se pojavila mogućnost da dovedemo Mirotića, moji saradnici i ja smo bili spremni da uradimo sve što je u okviru naših mogućnosti da realizujemo ovaj posao. Mirotić je šampion dokazanih kvaliteta, posebna je osoba, njegov dolazak je poklon navijačima koji će sigurno znati da cijene i siguran sam da će naš tim sa njim biti još bolji i konkurentniji", kazao je vlasnik Olimpije Đorđo Armani.

Dugo je izgledalo da će Mirotić pojačati Partizan. Taj slučaj dobro znaju svi, mada niko ne može ni da pretpostavi šta je prava istina.

Svakako je Evropa danima brujala o mogućim razlozila koji su natjerali košarkaša da ne potpiše za "crno-bijele".

"Kako su u javnost dospjele izvjesne informacije o daljem nastavku moje karijere u Partizanu, počele su prijetnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povrijedile, jer ne želim da budem osoba koja će dijeliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba. Odlučio sam da ne budem dio takve atmosfere", napisao je prije dvije sedmice Mirotić na Instagramu.

Olimpija je, kako je ne tako davno rekao Mesina, u jednom momentu morala da odustane od Mirotića.

"Prvo treba da vidimo kako će Mirotić da riješi situaciju sa Barsom. Ali, mislim da on ne može da bude naša meta. Mi finansijski ne možemo da se nosimo sa Fenerbahčeom, Anadolu Efesom, Realom Madridom ili Barselonom", kazao je Mesina 28. juna.

Više od mjesec kasnije se ukazala nova šansa koju Olimpija nije htjela da propusti.

Bonus video: