Teodo se pojačava i želi napad na ABA 2 ligu

Klub iz Tivta zadržao trenera Dušana Dubljevića, stigao je novi sportski direktor i nekoliko novih igrača

3304 pregleda 9 komentar(a)
Trener Teoda Dubljević tokom prethodne sezone, Foto: KK Teodo
Trener Teoda Dubljević tokom prethodne sezone, Foto: KK Teodo

Prošle sezone Teodo je bio na korak od senzacije u četvrtfinalu plej-ofa Prve lige za košarkaše i eliminacije učesnika ABA lige Mornara, a u narednoj će pokušati regionalnu košarku da dovede u Tivat.

"Želja nam je da kroz dobre pripreme i veliki broj pripremnih utakmica podignemo formu na željeni nivo i da kad sezona počene budemo spremni za veoma zahtjevno takmičenje, pa ako nam se ukaže šansa da napadnemo pozicije koje vode u ABA 2 ligu", poručio je sportski direktor Teoda Boris Jeknić u saopštenju dostavljenom medijima.

On je na tu funkciju došao ovog ljeta nakon što je poslije tri i po godine poziciju sportskog direktora napustio je Dalibor Bagarić, koji je prešao u Cibonu.

Iz kluba su naveli i da je produžena saradnja sa trenerom Dušanom Dubljevićem, a da su novi članovi ekipe postali mladi Andrija Vučurović koji je došao iz Primorja, zatim Vladan Kaluđerović (dugogodišnji igrač i kapiten Podgorice), Uroš Ilić (Mladost iz Mrkonjić grada), Elvis Čekić (Sloga Kraljevo), a stigao je i Amerikanac Sten Smit.

"On je pohađao Univerzitet Sejlem i u posljednjoj koledž sezoni bilježio je 20 poena po utakmici sa procentom šuta za 3 poena od 46 odsto", navode iz kluba.

Dodaju i da su manje-više zadržali okosnicu ekipe od prošle sezone.

"Ostali su kapiten Miloš Krivokapić, Petar Kusovac jedan od naših najboljih igrača, mladi centar Aleksandar Kartalović koji je poslije igranja u nekoliko crnogorskih klubova konačno iskazao sav svoj potencijal i pokazao da na njega može ozbiljno da sa računa. Takođe saradnja je produžena i sa Filipom Bakićem, koji nas je prošle sezone pojačao u mečevima plej-ofa sa Mornarom", saopšteno je iz Teoda.

Zaključuju da to nije sve, jer su u pregovorima sa još nekoliko igrača, čiji bi se angažmani trebalo ubrzo da se realizuju.

"Plan nam je da imamo širok roster, kako ne bismo došli u situaciju da nas eventualne povrede nekih igrača izbace iz ritma", zaključuju iz Teoda.

Bonus video: