Select Team se poigrao sa drim-timom, Kaningem podsjetio kakva je klasa

Prvi pik sa drafta 2021. godine, koji nije igrao od 9. novembra zbog operacije nakon loma lijeve noge, poigravao se sa izabranicima Stiva Kera na trening meču. Ni u jednom trenutku se nije osjetilo da je toliko pauzirao

9528 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP Photo/John Locher
Foto: AP Photo/John Locher

Pred Olimpijske igre u Barseloni, na kojima se prošetao do zlata, prvi i jedini pravi drim-tim je doživio poraz na pripremama od tzv. Select Team-a, ekipe studenata koju je legendarni Čak Dejli okupio da izađu na megdan najvećim zvijezdama.

„Dovedeni smo kao žrtvena jagnjad da pomognemo drim-timu da se pripremi za Olimpijske igre”, prisjećao se kasnije Grent Hil, sa kojim su u sastavu bili i tada još nedovoljno poznati Kris Veber, Peni Hardavej, Alan Hjuston, Džamal Mešburn...

Tada su „izabrani” slavili 62:54 protiv Majkla Džordana, Medžika Džonsona, Lerija Birda i ostalih velikana, a i sada je Select Team nadigrao ekipu koja će nastupiti na Mundobasketu.

Na pripremama u Las Vegasu su odigrane dvije četvrtine, a u obje je bio bolji sastav koji je predvodio Kejd Kaningem.

Prvi pik sa drafta 2021. godine, koji nije igrao od 9. novembra zbog operacije nakon loma lijeve noge, poigravao se sa izabranicima Stiva Kera. Ni u jednom trenutku se, ipak, nije osjetilo da je toliko pauzirao.

„Osjećam se sjajno. Srećan sam što sam ovdje, što igram na visokom nivou. Noga mi više ne predstavlja problem. To je ogromna razlika, jer mogu slobodno da igram i razmišljam o bolovima”, rekao je Kaningem.

Plejmejker Detroita je visok 201 centimetar, težak 100 kilograma, a igrom podsjeća na Luku Dončića. Baš to je i trebalo Keru, da vidi kako će se ekipa snaći ako se u nokaut fazi slučajno sretne sa Slovenijom. Sudeći po prvom testu, neće joj biti lako...

„Kejd je izgledao sjajno. Povreda je očito iza njega. Divno je vidjeti ga zdravog, a on je momak koji može da kontroliše utakmicu sa pozicije plejmejkera sa svojom visinom i snagom”, rekao je Ker.

Bonus video: