Radović: Kad se borimo zajedno, rezultat neće izostati; Radončić: Možemo da uradimo više nego na prošlom Mundobasketu

Crnogorski košarkaši za dva dana gostuju Sloveniji u novom pripremnom meču

5413 pregleda 8 komentar(a)
Nemanja Radović i selektor Boško Radović, Foto: KSCG
Nemanja Radović i selektor Boško Radović, Foto: KSCG

Košarkaška reprezentacija Crne Gore je u prvom prijateljskom meču, protiv Francuske u srijedu, ostavila dobar utisak, bila u igri 35 minuta, ali je na kraju, ipak poražena.

Ekipu Boška Radovića za dva dana čeka novi izazov, protiv još jedne jake evropske selekcije - Slovenije. Predvođena Lukom Dončićem, Slovenija je kandidat za visok plasman na sljedećem Mundobasketu.

"Misim da smo odigrali dobru utakmicu protiv Francuske. Prva utakmica, poslije dosta priprema, dosta trčanja. Igrali smo pred punom salom, bila je prelijepa atmosfera. Mislim da smo igrali dobro, imali smo dobrih momenata i u odbrani i u napadu. Oni su favoriti za medalju, mislim da smo na dobrom mjestu. Ostalo je još vremena, dosta pripremnih utakmica da se to posloži na svoje mjesto. Sada nas čeka još jedna utakmica protiv favorita za medalju. Biće dobra provjera sa Slovenijom, da vidimo gdje stojimo trenutno. Pokušaćemo da damo sve od sebe", rekao je Nemanja Radović.

I Dino Radončić je zadovoljan kako je protekao dosadašnji dio priprema.

"Igrali smo dobro protiv teškog rivala. Svi znaju da je to NBA postava Francuske. Mislim da smo pokazali da možemo i sa najboljim ekipama da igramo. Uz neke greške, koje nisu bile potrebne. Kada to sredimo onda ćemo se boriti i sa velikim ekipama", rekao je Radončić.

Dino Radončić
foto: fiba.basketball

Crna Gora je u grupi sa Litvanijom, Egiptom i Meksikom. Radončić se nada da će ekipa bolje proći nego na prethodnom Mundobasketu.

"Slovenija je u vrhu evropske košarke. Imaju jednog od najboljih igrača na svijetu. Mislim da će nam to biti još jedan izazov da vidimo gdje smo. Biće punda dvorana, lijepo za igranje. Treba da uživamo. Najgori dio priprema je prošao, kad smo imali smo treninge. Sada igramo i utakmice. Tako da malo lakše pada. Priključio se i Peri. Imamo ekipu koja može da uradi više nego na prošlom Svjetskom prvenstvu", smatra Radončić.

Atmosfera je i ovog puta sjajna.

"Mi smo ponavljali da je to važno, da prenesemo dobru energiju, atmosferu i hemiju iz kvalifikacija i Evropskog prvenstva. To je mnogo važno. Nastojaćemo da održimo dobar duh. Kad se borimo zajedno, rezultati neće izostati", poručio je Radović.

Bonus video: