Krenuli "studenti", prvi test meč protiv Univerziteta koji je otkrio Vučevića, Derozana...

SC Derbi sa 10 igrača na prvom treningu počeo pripreme za novu sezonu

5613 pregleda 0 komentar(a)
Sa prvog treninga SC Derbija u novoj sezoni, Foto: KK SC Derbi
Sa prvog treninga SC Derbija u novoj sezoni, Foto: KK SC Derbi

Bez momaka koji imaju obaveze u reprezentacijama, a sa deset igrača na prvom treningu pripreme za novu sezonu počeo je SC Derbi, ekipa koja je bila jedna od ljepših košarkaških priča u regionu tokom prethodne sezone.

Kako je objavljeno na sajtu kluba iz Podgorice, trener Andrej Žakelj nije mogao da računa Igora Drobnjaka, Emira Hadžibegovića, Luku Bogavca, Bornu Kapustu, Matea Drežnjaka i Kenana Kamenjaša (vratio se sa pozajmice iz Budućnost Volija).

S druge strane, prvi trening odradili su Nikola Pavlićević, Zoran Vučeljić, Ilija Goranović, Zvonimir Ivišić (čeka se njegov odlazak na Univerzitet Kentaki), Tomislav Ivišić, Demir Dogan, Vasilije Todorović, David Mirković, Vladimir Sudar, Maruan Čičić.

KK SC Derbi, SC Derbi
foto: KK SC Derbi

"Studenti" će prvu pripremnu utakmicu odigrati 13. avgusta u Dubrovniku, a rival će biti veoma zanimljiv.

"SC Derbi će odmjeriti snagu sa izuzetno prestižnim koledžom - Univerzitetom Južna Kalifornija (USC Trojans). Protivnik Studenata je univerzitet koji je iznjedrio veliki broj NBA košarkaša. Našoj košarkaškoj publici je sigurno najpoznatiji Nikola Vučević, dok se na ovoj sjajnoj listi još nalaze Demar Derozan, Kevin Porter Junior, Ivan Mobli, Deanthoni Melton, Taj Gibson, Nik Jang..", navodi SC Derbi.

Dodaju i da će sastav USC-a naredne sezone biti veoma zanimljiv, pošto će se u toj ekipi naći Broni Džejms i Di Džej Rodman, sinovi NBA legendi Lebrona Džejmsa i Denisa Rodmana.

KK SC Derbi, SC Derbi
foto: KK SC Derbi

Nakon utakmice u Dubrovniku, "studente" 29. avgusta očekuje novi test meč sa Podgoricom, nakon čega slijedi dio priprema na Zlatiboru, gdje će biti odigrana četiri prijateljska meča - protiv Al Maname, Zlatibora, Slobode i Borca iz Čačka.

"Očekujemo potvrdu održavanja ABA Super kupa koji bi bio na programu od 18. do 20. septembra, dok 24. septembra ekipu očekuje prijateljski meč sa ekipom Budućnost Volija. U prvom kolu ABA lige gostujemo kod Splita, dok prvi meč u 'Morači' igramo u drugom kolu protiv ekipe Zadra", zaključuju iz SC Derbija.

Bonus video: