Popović pred Sloveniju: Za korak više u odnosu na meč sa Francuskom

Košarkaši Crne Gore sjutra (utorak, 18h) u Ljubljani igraju drugu test utakmicu pred Mundobasket

8059 pregleda 9 komentar(a)
Petar Popović, Bojan Dubljević i Kendrik Peri na jednom od ranijih mečeva Crne Gore, Foto: fiba.basketball
Petar Popović, Bojan Dubljević i Kendrik Peri na jednom od ranijih mečeva Crne Gore, Foto: fiba.basketball

Jedna od ljepših dvorana u Evropi spremna je za spektakl - iako se radi o prijateljskom duelu.

Košarkaše Crne Gore sjutra (utorak, 18h) u ljubljanskoj "Areni Stožice" očekuje drugi test meč tokom priprema za Mundobasket - rival je domaćin Slovenija, koju predvodi NBA zvijezda Luka Dončić.

"Vjerovatno će biti puna sala, lijep ambijent za igru i očekujem da napravimo korak naprijed u odnosu na prijateljski meč sa Francuskom. Nismo se specijalno spremali, znamo po sastavu tima da je Slovenija kvalitetna", poručio je za KSCG pred put u Ljubljanu Petar Popović.

A tokom prvog pripremnog meča sa Francuskom, momci Boška Radovića bili su dobri tri četvrtine, da bi "trikolori" prelomili meč u posljednjem periodu.

"Uvijek lijepo kada dođu utakmice, drugačije je u odnosu na treninge. Već poslije meča sa Francuskom smo osjetili na treninzima da smo malo spremniji i da nam je značilo da odigramo meč protiv takvog jakog protivnika", dodao je Popović.

I meč u Monpeljeu je bio pred punim tribinama...

"Lijepo je kada su tribine puno, ljepše je za igranje. Očekujem da će tako biti i na Mundobasketu. Znamo da je prošle godine na Evropskom prvenstvu bilo dosta prazno, a samim tim i dosta 'mrtvo' i teško za igranje", ne krije Popović.

Mundobasket je sve bliži (počinje 25. avgusta), a pripreme naših momaka teku upravo kako je i planirano.

"Poznajemo se dosta dugo i selektor Radović je tu već određeno vrijeme, tako da je sistem postavljen, znamo kako stvari funskcionišu. Atmosfera je odlična, kao što su do sada rekli i svi momci. Preduslovi za kvalitetan rad i napredak su svi tu", istakao je Popović.

Slavković: Kad se dobro spremino možemo da igramo sa svima

I novi krilni košarkaš Budućnost Volija Andrija Slavković osvrnuo se na meč sa Francuskom.

"Mislim da je Francuska po sastavu kvalitetnija od Slovenije, skautiraćemo sve i uvidjeti neke naše greške kojih je bilo dosta... Međutim, kada se spremimo dobro mislim da možemo da igramo sa najvećim selekcijama", poručio je Slavković.

O pripremama kaže...

"Sve teče kako treba, idu polako i utakmice - pokušaćemo da se što bolje spremimo za Svjetsko prvenstvo", zaključio je Slavković.

Bonus video: