Slovence raduje test meč sa dominantnim centrima Crne Gore

"Dobro poznajemo Crnu Goru - ima jaku centarsku liniju i dobrog plejmejkera ​​Kendrika Perija. Radi se o veoma dobroj ekipi, moraćemo da igramo kao u prvom poluvremenu protiv Grčke"

6391 pregleda 33 reakcija 4 komentar(a)
Sa jednog od posljednjih treninga Slovenije u "Stožicama", Foto: Košarkarska zveza Slovenije
Sa jednog od posljednjih treninga Slovenije u "Stožicama", Foto: Košarkarska zveza Slovenije

Drugi pripremni meč za Crnu Goru, četvrti za Sloveniju - dva učesnika predstojećeg Mundobasketa testiraće jedan drugog večeras (18h) u "Stožicama".

Pred duel u Ljubljani, selektora Slovenije Aleksandra Sekulića i beka Zorana Dragića raduje što će pred Svjetsko prvenstvo sastati sa selekcijom koja ima jaku cetarsku liniju sa Nikolom Vučevićem, Bojanom Dubljevićem, Markom Simonovićem...

"Crna Gora će biti dobar test kako da se igra protiv ekipa koje imaju dominantne centre", poručio je Sekulić za sajt slovenačkog saveza.

Dragić je potencirao i ulogu pleja Crne Gore...

"Dobro poznajemo Crnu Goru - ima jaku centarsku liniju i dobrog plejmejkera ​​Kendrika Perija. Radi se o veoma dobroj ekipi, moraćemo da igramo kao u prvom poluvremenu protiv Grčke", istakao je Dragić.

Ono što je pokvarilo planove selektoru Sekuliću jeste teška povreda (ligamenti) krilnog igrača Denvera Vlatka Čančara, a na prethodnoj prijateljskoj utakmici sa Grčkom lakšu povredu zaradio je i Luka Dončić, ali se očekuje da će on večeras biti na terenut "Arene Stožice".

"To je novi izazov sa kojim moramo da se suočimo - svi igrači moraju još više da se ujedine i da nađemo način kako da nadoknadimo ili nađemo rešenje za Vlatkovo odsustvo", dodao je Sekulić.

Meč u Ljubljani biće drugi tokom priprema za momke Boška Radovića - u prvom su poraženi od Francuske (80:69) u Monpeljeu.

S druge strane, Slovenija je tokom priprema upisala dva poraza od Grčke i trijumf u meču sa Kinom.

Bonus video: