Iz prijestonice u glavni grad: Milutin Đukanović novo pojačanje Podgorice

Prije njega Podgorica je ovog ljeta dovela Dejlena Kunca, Danila Ivanovića, Nikolu Žižić i Marka Kljajevića

7368 pregleda 54 reakcija 8 komentar(a)
Đukanović, Foto: KK Podgorica
Đukanović, Foto: KK Podgorica

Iz prijestonice u glavni grad - iskusni bek šuter Milutin Đikanović novi je košarkaš Podgorice. U redove crnogorskog predstavnika u Drugoj ABA ligi dolazi iz Lovćena.

"Dolaskom u Podgoricu vraća se u ABA 2 ligu, gdje je posljednji put igrao u sezoni 2020/21 za Lovćen i na 13 utakmica ostvario 13,3 prosjek poena, a osam mečeva bio je dvocifren", objavila je Podgorica na svom sajtu.

Đukanović, koji je nedavno proslavio 31. rođendan, karijeru je počeo u Lovćenu, a nakon epizode u Ulcinju, stigao je u Budućnost.

"Poslije dvije sezone odlučio je da napravi promjenu – igrao je za Zrinjski, a zatim se oprobao u Češkoj, gdje je igrao za Opavu. U sezoni 2014/15 vratio se u Lovćen, da bi kraj sezone dočeo kao igrač Istanbula, nakon čega je nosio dres Turk Telekoma iz Ankare, za koji je igrao FIBA kup, da bi u finišu sezone kratko bio član Metalca. Tokom bogate karijere igrao je i u Mađarskoj (Duna), Bosni i Hercegovini (Sparsi), da bi nakon tri sezone u Lovćenu bio u Českoj (Olomoucko), nakon čega se vratio u Crnu Goru i postao član Milenijuma", podsjetili su iz kluba.

Đukanović je za reprezentaciju Crne Gore odigrao tri meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Prije njega Podgorica je ovog ljeta dovela Dejlena Kunca, Danila Ivanovića, Nikolu Žižić i Marka Kljajevića.

Bonus video: