Kendrik Peri: Imamo taj mentalitet - mi protiv svijeta

Košarkaši Crne Gore pripreme za Mundobasket nastavljaju turnirom u Tbilisiju - prvi rival našoj selekciji biće Iran, sjutra (subota) od 14 sati

9145 pregleda 6 komentar(a)
Peri, Foto: FIBA
Peri, Foto: FIBA

Još dva meča na evropskom tlu i jedan sa domaćinom Mundobasketa Filipinima - međutim, već nakon turnira u Gruziji selektor košarkaša Crne Gore Boško Radović mogao bi da ima jasnu sliku kakvu selekciju želi na Svjetskom prvenstvu.

Naša košarkaška selekcija otputovala je danas u Tbilisi, gdje je sjutra (subota, 14.00h) na prijateljskom turniru očekuje duel sa Iranom, a potom u nedjelju još jedan - rival će biti neka od reprezentacija iz drugog polufinalnog okršaja između domaćina Gruzije i Jordana.

"Želimo da se što bolje pripremimo za prvenstvo, imamo još nekoliko utakmica i radujem se tome što ćemo da se razigramo i izgradimo kao tim do tada", poručio je plej Crne Gore Kendrik Peri za KSCG.

Selektor Boško Radović za turnir u Tbilisiju odlučio se 13 košarkaša - Bojana Dubljevića, Nikolu Vučevića, Marka Simonovića, Nemanju Radovića, Emira Hadžibegovića, Dina Radončića, Aleksu Ilića, Andriju Slavkovića, Petra Popovića, Vladimira Mihailovića, Igora Drobnjaka, Kendrika Perija i Nikolu Ivanovića

Crne Gora je u dosadašnjim priprema odigrala dva meča sa jakim rivalima Francuskom i Slovenijom i oba je izgubila.

"Mislim da ofanzivno nemamo puno razloga za brigu, moramo da poradimo još na defanzivi. Treba naravno vremena, ovo je proces - imamo vremena da ispravimo greške i naučimo iz njih", nema dilemu košarkaš španske Unikahe.

Rivali na Mundobasketu, koji počinje 25. avgusta, biće Litvanija, Meksiko i Egipat.

"Na nekim utakmicama smo favoriti, na nekim nismo, ali na kraju moramo da se pobrinemo da budemo dobri, da rezultat govori za nas. Imamo taj mentalitet 'mi protiv svijeta', bez obzira protiv koga igramo. Dok god imamo taj pristup, bićemo dobri", poručio je naš plej.

Radović: Dobro bi bilo da upišemo neku pobjedu

Selektor Boško Radović za turnir u Tbilisiju odlučio se 13 košarkaša - Bojana Dubljevića, Nikolu Vučevića, Marka Simonovića, Nemanju Radovića, Emira Hadžibegovića, Dina Radončića, Aleksu Ilića, Andriju Slavkovića, Petra Popovića, Vladimira Mihailovića, Igora Drobnjaka, Kendrika Perija i Nikolu Ivanovića.

"Očekuju nas te dvije utakmice, a očekujem da ćemo ispravljati neke stvari iz prethodnih utrakmica koje nisu bile dobre", poručio je Radović.

Radović
Radovićfoto: Fiba.basketball

Pobjede u prijateljskim mečevima nisu presudne, ali...

"Dobro bi bilo da zabilježimo i neku pobjedu, zbog atmosfere i pobjedničkog trenutka - da na Filipine odemo sa pobjedama u džepu. Dvije su utakmice pred nama, idemo jednu po jednu", istakao je selektor Crne Gore.

Simonović: Protiv Irana kao protiv Francuske

Marko Simonović je jedan od momaka koji čini jaku centarsku liniju Crne Gore.

"Dosta smo putovali do sada, ali opet mislim da smo spremni da gradimo našu igru i da ćemo biti dovoljno spremni za prvenstvo kada dođe", poručio je Simonović, koji se ovog ljeta iz NBA lige vratio u evropsku košarku i potpisao za Crvenu zvezdu.

Simonović
Simonovićfoto: Fiba.basketball

Nakon Francuske i Slovenije slijedi test meč sa Iranom.

"Moramo da budemo maksimalno fokusirani protiv bilo koje reprezentacije da igramo. Isto kao protiv Francuske ulazimo u utakmicu sa Iranom - definitivno moramo da budemo fokusirani na našu igru i popravljamo stvari koje smo griješili do sada", zaključio je Simonović.

Bonus video: