Prvo pojačanje van ex-YU - Obri Dokins se obreo u SC Derbiju

Pouzdan je šuter za tri poena, o čemu govore brojke iz Evrope - gađao ih je zbirno 44 odsto za Getingen, Turk Telekom i Bursu, tj. 169 iz 384 pokušaja

18331 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Eurocupbasketball.com
Foto: Eurocupbasketball.com

Peto pojačanje SC Derbija za novu sezonu, prvo van regiona bivše Jugoslavije - jednogodišnji ugovor sa „studentima” je potpisao 28-godišnji Amerikanac, Obri Dokins.

Krilni košarkaš, koji je u NCAA bio na prestižnim univerzitetima Mičigen i Centralna Florida (UCF) nije izabran na draftu 2019. godine, ali je tada potpisao za filijalu Nju Orleans Pelikansa u G ligi, Ir Bejhoksima.

U Evropu je stigao 2020. i potpisao za Getingen, u čijem dresu je u Bundesligi bilježio 13,6 poena, 3.4 skoka i 1,1 asistenciju.

Sljedeću sezonu je proveo u Turk Telekomu, sa kojim je igrao šampionat i Evrokup i bio na prosjeku od 11,5 koševa i 2,8 uhvaćenih lopti.

Prethodnu takmičarsku godinu je počeo u G ligašu Ignajtu, a potom prešao u Bursu, za koju je na 13 utakmica Evrokupa u turske Superlige upisivao prosječno 5,2 poena i dva skoka.

Pouzdan je šuter za tri poena, o čemu govore brojke iz Evrope - gađao ih je zbirno 44 odsto za Getingen, Turk Telekom i Bursu, tj. 169 iz 384 pokušaja.

Prije njega, SC Derbi je vratio Igora Drobnjaka i Kenana Kamenjaša iz Budućnost Volija, a doveo Hrvata Bornu Kapustu i mladog crnogorskog reprezentativca, Luku Bogavca.

Traži se još bar jedan igrač na poziciji krilnog centra, a nije isključeno da stigne i bek.

Šansu bi trebalo da dobiju i juniorski reprezentativci David Mirković, Vasilije Todorović, Vladimir Sudar i Maruan Čičić.

Bonus video: