Iran za početak serije

Košarkaši Crne Gore danas (14 časova) na turniru u Tbilisiju igraju protiv Irana i žele da počnu pobjedničku seriju i nastave je sve do Mundobasketa

6155 pregleda 0 komentar(a)
Dok god imamo pristup “mi protiv svijeta”, bićemo dobri: Kendrik Peri, Foto: KSCG
Dok god imamo pristup “mi protiv svijeta”, bićemo dobri: Kendrik Peri, Foto: KSCG

Još dva meča na evropskom tlu i duel sa jednim od tri domaćina Mundobasketa, Filipinima. Ali, već nakon turnira u Gruziji selektor košarkaša Crne Gore Boško Radović mogao bi da ima jasnu sliku kakvu selekciju želi na Svjetskom prvenstvu.

“Crveni” su otišli u Tbilisi, gdje ih danas (14 časova) očekuje duel sa Iranom, a potom u nedjelju još jedan - rival će biti neka od reprezentacija iz drugog polufinalnog okršaja između Gruzije i Jordana.

- Želimo da se što bolje pripremimo za prvenstvo, imamo još nekoliko utakmica i radujem se tome što ćemo da se razigramo i izgradimo kao tim do tada - poručio je Kendrik Peri.

Radović je u Tbilisiju poveo 13 košarkaša - Bojana Dubljevića, Nikolu Vučevića, Marka Simonovića, Nemanju Radovića, Emira Hadžibegovića, Dina Radončića, Aleksu Ilića, Andriju Slavkovića, Petra Popovića, Vladimira Mihailovića, Igora Drobnjaka, Nikolu Ivanovića i Perija. Jedan od njih će biti prekobrojan za put u Manilu.

Crne Gora je u izgubila od Francuske (80:69) i Slovenije (104:100).

- Mislim da ofanzivno nemamo puno razloga za brigu, moramo da poradimo još na defanzivi. Potrebno je vrijeme, ovo je proces, ali imamo prostora da ispravimo greške i naučimo iz njih - nema dilemu košarkaš španske Unikahe.

Rivali na Mundobasketu, koji počinje 25. avgusta, biće Litvanija, Meksiko i Egipat.

- Na nekim utakmicama smo favoriti, na nekim nismo, ali moramo da se pobrinemo da budemo dobri, da rezultat govori za nas. Imamo taj mentalitet “mi protiv svijeta”, bez obzira na to protiv koga igramo. Dok god imamo taj pristup, bićemo dobri - poručio je naturalizovani Crnogorac.

Selektor se nada da će se ispraviti greške sa prethodna dva susreta, mada je bilo i puno dobrih stvari.

- Očekujem da ćemo ispravljati neke stvari iz prethodnih utrakmica koje nisu bile dobre. Dobro bi bilo da zabilježimo neku pobjedu u Tbilisiju, zbog atmosfere, da na Filipine odemo sa pobjedama u džepu. Dvije su utakmice pred nama, idemo jednu po jednu - istakao je Radović.

Marko Simonović je jedan od momaka koji čini jaku centarsku liniju Crne Gore.

- Dosta smo putovali do sada, ali mislim da smo spremni da gradimo našu igru i da ćemo biti dovoljno spremni za prvenstvo kada dođe. “Moramo da budemo maksimalno fokusirani protiv koga god da igramo. U meč sa Iranom ulazimo isto kao protiv Francuske. Definitivno moramo da budemo fokusirani na našu igru i popravljamo stvari u kojima smo griješili do sada - naglasio je novi košarkaš Crvene zvezde.

Adetokunbo odustao od SP

Potencijalni rival Crne Gore u drugoj fazi Mundobasketa, Grčka, biće bez glavne zvijezde - dvostruki MVP NBA lige, Janis Adetokunbo, objavio je da neće igrati zbog povrede.

“Poslije nekoliko mjeseci rada i višestrukih sastanaka sa medicinskim osobljem jasno je da nisam spreman da se takmičim na nivou koji je potreban da bih učestvovao na Svjetskom prvenstvu. Moja strast i ljubav prema reprezentaciji se nikada neće promijeniti. Da sam probao na silu da se vratim na teren, rizikovao bih zdravlje. Moj cilj, ali i cijele reprezentacije, ostaje da se plasiramo na Olimpijske igre 2024. i bila bi mi velika čast da predstavljam svoju zemlju na tom takmičenju”, napisao je Adetokunbo na društvenim mrežama.

Bonus video: