Budućnost predstavila Rosa, Grbovića i Frimena

"Vjerujem da je tranzicija vjerovatno moja najveća vrlina. Takođe, igranje pik’en’rola, mogućnost da pronalazim saigrače, kao i mogućnost da postižem poene iz pik’en’rola"

17048 pregleda 6 komentar(a)
Ros, Foto: KK Budućnost Voli
Ros, Foto: KK Budućnost Voli
Ažurirano: 14.08.2023. 19:18h

MVP italijanskog košarkaškog prvenstva sletio je u Podgoricu - Kolbi Ros, jedno od velikih pojačanja Budućnost Volija ovog ljeta, stigao je u glavni grad Crne Gore gdje će sa "plavima" početi pripreme za novu sezonu.

"Samo želim da budem to što jesam", bilo je prvo što je Ros poručio za klupski sajt.

Momak iz Kolorada igra na poziciji plejmejkera, a u Budućnost je stigao iz Varezea...

"Igram čvrsto sa košarkaškim IQ-om koji posjedujem, a pokušaću da predvodim ekipu i da imamo uspješnu sezonu", dodao je Ros.

Budućnost i ove sezone očekuju avanture u ABA ligi i Evrokupu...

"Trenutno samo želim da napredujemo iz dana u dan - to je cilj. Vjerujem da će to voditi do uspjeha na terenu. Želim da budem bolji makar jedan odsto zbog sebe i za cijeli tim - u nadi da će to dovesti do brojnih pobjeda", jasan je Ros.

Šta je tajno oružje novog pojačanja Budućnosti?

"Sav trud koji sam uložio tokom prethodnih godina. Dosta slobode koju su mi prethodni treneri omogućavali da bih igrao svoju igru. Ali vjerujem da je tranzicija vjerovatno moja najveća vrlina. Takođe, igranje pik’en’rola, mogućnost da pronalazim saigrače, kao i mogućnost da postižem poene iz pik’en’rola", objasnio je Ros.

Osim Rosa ovog ljeta igrači Budućnost postali su i (još jedan plejmejker) Mekinlij Rajt, bekovi Alerik Frimen, Flečer Megi i Vladimir Mihailović, krilo Andrija Slavković, krilni centar Andrija Grbović i centri Marvin Džons i Džakori Vilijams. Posljednji je, baš kao i Ros, stogao iz Italije gdje je bio član idealne petorke.

"Vjerujem da će biti dosta trčanja iz tranzicije, jer znam da Džakori voli da trči sprint, da postiže lake poene na taj način. Takođe, pik'en'rol igra, kratak rol i pas za alej up. Znam da je veoma atletičan, dominira ispod koša - tako da sam veoma uzbuđen da igramo zajedno", istakao je Ros.

Kaže i da ne poznaje previše ABA lig, ali...

"Znam da je veoma fizički zahtjevna liga. Mnogo je jakih timova za koje sa čuo i znam da je jedna od najboljih domaćih liga na svijetu. Jedva čekam početak sezone, konkurencija će biti veoma jaka i baš se radujem tim duelima", zaključio je Ros.

Grbović: Jak otpor Partizanu i Zvezdi, što dalje u Evrokupu

Nakon dobrih partija u Megi i mladoj reprezentaciji Crne Gore (posebno prošlog ljeta na EP u Podgorici), Andrija Grbović je navukao dres i najboljeg crnogorskog kluba.

"Velika stvar, časti i privilegija je potpisati za klub kakav je Budućnost - veoma sam srećan i ponosan što ću biti dio organizacije", poručio je mladi Pljevljak.

Novi krilni centar "plavih" očekuje da Budućnost napravi bolji rezultat nego prethodne sezone.

Grbović
Grbovićfoto: KK Budućnost Voli

"Smatram da je napravljen konkurentan tim - pokušaćemo da u Evrokupu dođemo što dalje, a u ABA ligi što bolji rezultat i da pokušamo da pružimo jak otpor Partizanu i Crvenoj zvezdi.

Frimen: Nadam se ćemo stvoriti trenutke za pamćenje

A novi bek Budućnosti je i Alerik Frimen je uzbuđen zbog dolaska u Podgoricu.

"Znam za Budućnost već nekoliko godina, pratio sam klub kada je igrao u Evroligi. Takođe, igrao sam protiv Budućnosti prije nekoliko sezona tako da znam dosta stvari o klubu i o ABA ligi. Veoma sam uzbuđen da igram u Podgorici pred navijačima i nadam se da možemo da napravimo neke sjajne stvari ove sezone", rekao je Frimen za sajt kluba.

Frimen je u karijeri igrao za CSKA iz Moskve, Asvel, Bešiktaš...

"Od mene mogu očekivati nekoga ko će igrati čvrsto svaki meč, cijeli meč, sve vrijeme dok sam tu. Poenter sam, neko ko pokušava da doprinese igri na bilo koji način. Tjeram odbranu da pravi prilagođavanja za pravi pas, igram dobru odbranu, neko sam ko voli da trči i u napadu i u odbrani, da igram u tranziciji, završavam na obruču, šutiram dosta trojki. Uzbuđen sam i nadam se da ćemo zajedno sa publikom stvarati trenutke za pamćenje.

Frimen
Frimenfoto: KK Budućnost Voli

Frimen ima velika očekivanja u Evrokupu.

"Evrokup je veoma kompetitivan ove sezone, još manje ekipa ide u plej-of tako da će biti dobro takmičenje sa dobrim timovima. Definitivno vjerujem da možemo biti jedan od boljih timova ove sezone. Moramo se okupiti i igrati zajedno, da igramo čvrsto i pustimo da stvari idu svojim tokom."

Upoznat je sa Admiralbet ABA ligom.

"Da, definitivno. Budućnost je bila u Evroligi prije nekoliko godina tako da od tada pratim. Znam da postoji mogućnost da osvajač lige ide u Evroligu, tu su Partizan, Zvezda, Cedevita Olimpija, Mornar, dosta dobrih timova u ligi. Vjerujem da možemo biti jedna od ekipa koje se bore za što bolji plasman i Evroligu iz Evrokupa i ABA lige. Gdje god da igram uvijek pokušavam da donesem pobjednički mentalitet. To su očekivanja koja moraš imati, da bi imao dobru sezonu. Moja očekivanja će biti da se borimo za titule."

Bivši igrač Budućnost Di Bost je Frimenov prijatelj.

"Da, jedan od mojih najboljih drugova je Di Bost. Igrao je ovdje prije dosta godina, ako se ne varam bila je to njegova prva sezona u Evropi. To je bilo odlično iskustvo za njega i to je podijelio sa mnom. Obojica smo iz Šarlota i imamo istog agenta, pričamo svakog ljeta, kao i tokom sezone. Noris Kol je takođe bio u Budućnosti, kao i Koti Klark. Tako da znam određen dio istorije kluba i veoma sam srećan što ću biti dio iste", rekao je Frimen.

Bonus video: