Bokan: Želimo polufinale Evrokupa, u ABA ligi ne možemo da prijetimo, ali očekujem da iznenadimo bogatije

"Pozivam i Vladu da pokušamo da i mi u Crnoj Gori napravimo sportski kolektiv sa ozbiljnijim budžetom i da imamo klub koji može da se nosi sa evroligašima... Da se preko Evrokupa ili ABA lige ponovo domognemo Evrolige"

36059 pregleda 59 reakcija 60 komentar(a)
Bokan na današnjem presu, Foto: KK Budućnost Voli
Bokan na današnjem presu, Foto: KK Budućnost Voli
Ažurirano: 15.08.2023. 17:01h

Na tačno 45 dana do prvog meča u ABA ligi košarkaši Budućnost Volija krenuli su sa pripremama za sezonu koja će pokazati da li su u klubu iz Podgorice dobro radili da budu bolji od izdanja iz prethodnih 12 mjeseci.

Eliminacija u osmini finala nikad slabijeg Evrokupa i katastrofa u dva meča sa Crvenom zvezdom u polufinalu ABA lige sigurno su nešto što u Budućnosti žele već ove sezone da "izbrišu".

"Kao da je juče završena prethodna sezona, a već govorimo novoj. Naglasio bih da je iza nas takmičeraska sezona, za koju bih rekao da je bila sezona kontinuiteta, bez obzira na sve veće apetite koje imamo iz godine u godinu", bilo je prvo što je na današnjem presu pred novu sezonu rekao Dragan Bokan, predsjednik kluba.

Kada su očekivanja u pitanju rekao je da Budućnost želi da bude bolja i u Evrokupu i ABA ligi.

"Kada je u pitanju ABA ne možemo sa ove adrese prijetiti Zvezdi i Partizanu, jer su i ove godine povećali budžet. Prošle godine je bilo to deset puta više, a sad je još izraženije. Ne želim da stvorim pritisak, ali od stručnog štaba i svih u klubu očekujem da možemo da iznenadimo bogatije od nas".

Kada je u pitanju Evrokup, smatra da tu Budućnost ima više šansi.

"Plan je da ne završimo na prvoj stepenici doigravanja poslije grupne faze, već da u grupi budemo prvi ili drugi što bi nam garantovalo četvrtfinale i tu domaći parket za ostvarivanje najvećeg uspjeha kada je ovo takmičenje u pitanju, a to je plasman u polufinale", otkrio je Bokan.

Naglasio je da je odluka ove godine bila da se pojača tim, a da se još radi na dovođenu igrača na poziciji "četiri", kao i da imaju tri miliona eura namijenjenih za igrače.

"Ono što bih naglasio jeste da smo sa novom izvršnom vlasti u Glavnom gradu uspjeli da napravimo komunikaciju - sa gradonačelnicom Oliverom Injac i potpredsjednicima Lukom Rakčevićem i Danilom Šaranovićem. Nakon sastanka smo shvatili i da nova izvršna vlast u Podgorici razumije potrebe sporta, košarke i ono što je za nas najvažnije razumiju šta znači Košarkaški klub Budućnost", istakao je Bokan.

Rekao je da dogovoreno da dosadašnja uprava nastavi da rukovodi klubom.

"I da ćemo imati značajniju podršku nego što je bio slučaj do sada", kaže Bokan.

Naveo je i da da kada je podrška Vlade nisu imali "ni jedan cent" pomoći.

"Smatram da to može da se mijena, jer mislim da grad i mi u Upravnom odboru nismo u prilici da obezbijedimo budžet koji može hrani klub sa ovakvim ciljevima - da igramo značajnu ulogu u Evrokupu i značajniju u ABA ligi. Pozivam i Vladu da pokušamo da i mi u Crnoj Gori napravimo sportski kolektiv sa ozbiljnijim budžetom i da imamo klub koji može da se nosi sa evroligašima... Da se preko Evrokupa ili ABA lige ponovo domognemo Evrolige".

Dodaje i da su shodno najavljenoj podršci koju očekuju u septembru formirali ekipu za novu sezonu.

"Ostaće dosadašnji članovi UO, kao i sve kompanije koje su do sada pomagale Budućnost", dodao je Bokan.

Zahvalio se i prethodnoj vlasti u Podgorici, kao i sponzorima i naglasio da u septembru očekuje organizaciju nove Skupštine kluba.

Novu sezonu ABA lige Budućnost otvara 29. septembra protiv Zadra u Morači, dok će prvi meč u Evrokupu igrati 4. oktobra, takođe na svom parketu, a rival će biti Litkabelis.

Pajović: Zakazani su mečevi protiv Borca, ekipa učestvuje na turniru "Mirza Delibašić"

Sportski direktor Gavrilo Pajović kazao je da će ekipa kompletne pripreme odraditi u Podgorici, a da će učestvovati na turniru "Mirza Delibašić" u Sarajevu.

Prve kontrolne mečeve ekipa će imati 28. i 29. avgusta u Podgorici protiv Borca iz Čačka.

"Kompletne pripreme ćemo odraditi u našoj dvorani, gdje imamo maksimalne uslove za kvalitetan i nesmetan rad. Što se tiče prvih pripremnih utakmica, zakazana su dva meča protiv Borca iz Čačka, 28. i 29. avgusta u Podgorici. Imamo dvije ponude - 2. i 3. septembra ili 5. i 6. da odigramo još dvije utakmice i odlučiti koja od dvije opcije nam je bolja za nastavak priprema. Velika nam je čast da budemo učesnici turnira „Mirza Delibašić” u Sarajevu 12. i 13. septembra. Uz nas na turniru će učestvovati Cibona, Široki Brijeg i naravno Bosna kao domaćin. Ti mečevi će nam biti dobra provjera s obzirom da ćemo tada najvjerovatnije biti prvi put kompletni", rekao je Pajović.

Gavrilo Pajović
Gavrilo Pajovićfoto: KK Budućnost Voli

Nakon toga slijedi Superkup Admiralbet ABA lige u Podgorici, čiji je Budućnost domaćin.

"Kao što znate od 18-20. septembra je veliki spektakl, Super Kup ABA lige u Podgorici. Mislim da će tu biti odličnih utakmica za provjeru naše ekipe. Pred početak ABA lige, 24. septembra ćemo odigrati meč sa SC Derbijem što će biti desetak utakmica, što je optimalan broj mečeva u pripremnom periodu. Mislim da ćemo spremno dočekati početak ABA lige i Evrokupa", poručio je Pajović.

Šehović: Uradili smo dobar posao

Zamjenik izvršnog direktora za sportska pitanja Budućnosti, Suad Šehović kazao je da je plan bio da u ekipi ove sezone bude više domaćih igrača.

"Što se tiče prošlog mjeseca uradili smo veliki i po mom mišljenju dobar posao. Kad su domaći igrači u pitanju već na prvom sastanku je ideja bila da u Budućnosti bude što više domaćih igrača. Išli smo u dobrom smjeru i sa razgovorima sa igračima koji su nerealni za nas u ovom trenutku. Pokušali smo, da ako ne ove sezone, napravimo kontakt za iduću i budemo adresa tim igračima. Bilo je i uspješnih i manje uspješnih razgovora, osjetili smo u prošloj sezoni da bez domaćih igrača ne možemo napraviti veći uspjeh. Što se tiče mladih igrača koji su potpisani, dogovoreno je da odrade pripreme sa klubom i da u odnosu na to vidimo da li će neko ostati ili će poći na pozajmicu do februara mjeseca", rekao je Šehović.

Suad Šehović
Suad Šehovićfoto: KK Budućnost Voli

Šehović se osvrnuo i na strance.

"Kada su u pitanju stranci, dugo smo vijećali, razgovarali i provjeravali sve informacije i pored košarkaških kvaliteta koje imaju, i mislim da smo doveli prave ljude. Problematika koja može da se javi je da u odnosu na prošlogodišnju ekipu imamo devet novih igrača i sigurno da prestoji veliki rad za stručni štab, uz našu pomoć, da se sve posloži i ekipu dovedemo do optimalnog nivoa kada se budu igrali mečevi. Drugi problem koji se može javiti su četiri reprezentativca koji će biti odsutni barem do turnira u Sarajevu", rekao je Šehović.

Bonus video: