Mijović: Nismo željeli samo suvi kvalitet, već igrače koji će pomoći da ostvarimo ambicije koje nisu male

"Kada je u pitanju igra Budućnosti ideja je da se maksimalno ubrzamo. Imamo prvi put dva strana pleja i treba da iskoristimo njihov potencijal i da oni budu lokomotiva nove Budućnost"

6913 pregleda 14 komentar(a)
Mijović na današanjoj pres konferenciji, Foto: KK Budućnost Voli
Mijović na današanjoj pres konferenciji, Foto: KK Budućnost Voli

Petar Mijović - na novom početku u starim bojama. Trener košarkaša Budućnosti drugi put će od starta sezone voditi najveći crnogorski tim, a ovog puta za nove izazove imaće i praktično novi tim.

"Mislim da smo napravili dobar posao, a koliko dobro vidjećemo kad sve počne. Nismo željeli samo suvi igrački kvalitet, već da dovedemo ljude koji će moći da nam pomognu da ostvarimo ambicije koje u ovoj sezoni nisu male", poručio je Mijović na današnjem presu povodom početka priprema za novu sezonu.

Kaže da je od momenta kada je dogovorio nastavak saradnje krenuo sa svojim sasradnicima da gradim tim.

"U ovom oklolnostima to nije bilo lako, s obzirom da se radi o potpuno novom timu", dodao je Mijović.

Istakao je da je Budućnost blizu kompletiranja tima, a da je "pozicija četiri" nešto što je ostalo otvoreno.

"U ovom momentu na toj poziciji imamo Marka Jagodić-Kuridžu i mladog Andriju Grbovića, koji je u smislu budućnosti, kapitalno pojačanje. Zato ćemo dovesti igrača za kojeg budemo sigurnu da može da bude nosilac igre i startna četvorka", jasan je Mijović.

Budućnost je ovog ljeta dovela devet novih igrača: Kolbija Rosa, Mekinlija Rajta (plejmejkeri), Alerika Frimena, Flečera Megija i Vladimira Mihailovića (bekove), Andriju Slavkovića (krilo), Andriju Grbovića (krilni centar), Marvina Džonsa i Džakorija Vilijamsa (centri).

"Važno mi je da naglasim da smo sve igrače koju su stigli ovog ljeta doveli na moje insistiranje i sa svojim saradnicima stoji iza svakog od njih. Sve što smo željeli prihvaćeno je od Uprave i predsjednika kluba", naglasio je Mijović.

Budućnost ne čeka trka na 100 metara, već maraton koji će da traje 10-11 mjeseci, smatra Mijović.

"A, ključna stvar u našim ambicijama biće ona koja nas bude krasila u teškim ambicijama. Mislim da je ova tim spreman da odgovori na to. Biće puno izazova, ali nadam se da ćemo na kraju sve 'isporučiti' onako kako se od nas očekuje. Ukoliko oscilacije koje su očekivane kod novog tima svedemo na miimum i iz svakog problema izađemo jači ne sumnjam da ćemo uspjeti da dohvatimo visoke ambicije koje su postavljene ispred nas", kaže šef struke Budućnosti.

"Plavi" su već odradili dva treninga u nekompletnom sastavu.

"Očekujemo da sjutra dođe Kameron Rejnold, tokom mjeseca pridružiće nam se Rajt i Džons. Do turnira u Sarajavu očekujemo da nam se pridruže i svi reprezentativci. Sa devet novig igrača i bez reprezentativaca do 10. septembra, nemamo baš ekstra vrijeme da sve posložimo, ali mislim da možemo solidno spremni dočekamo početak ABA lige i Evrokupa", kaže Mijović.

Dva nova plejmejkera lokomotiva nove Budućnosti

Budućnost je ove sezone odlučila da dovede dva strana i kvalitetna plejmejkera (Kolbi Rosa, Mekinlija Rajta), a upravo će se sve "vrtjeti" oko njih.

"Kada je u pitanju igra Budućnosti ideja je da se maksimalno ubrzamo. Imamo prvi put dva strana pleja i treba da iskoristimo njihov potencijal i da oni budu lokomotiva nove Budućnosti. Želimo da napravimo agresivnu Budućnost, dominantno oslonjena na čvrtsinu u fazi odbrane, na igru na otvorenom terenu i na pik'en'rol strukturu", otkrio je Mijović.

Novu sezonu ABA lige Budućnost otvara 29. septembra protiv Zadra u Morači, dok će prvi meč u Evrokupu igrati 4. oktobra, takođe na svom parketu, a rival će biti Litkabelis.

Bonus video: