Žestok udarac za Kanadu: NBA šampion ne igra na Mundobasketu

"Nakon razgovora sa medicinskim timom, ali i mojom ekipom, postalo je evidentno da mi je potrebno dodatno vrijeme za oporavak"

4714 pregleda 1 komentar(a)
Mari, Foto: REUTERS
Mari, Foto: REUTERS

Veliki udarac za Kanadu - NBA šampion i najbolji igrač ove košarkaške reprezentacije Džamal Mari neće igrati na predstojećem Mundobasketu.

Razlog - momak koji je početkom ljeta zajedno za Nikolom Jokićem bio najzaslužniji za titulu Denvera nije uspio dovoljno da se oporavi od naporne sezone.

"Kada sam stigao u kamp reprezentacije, želio da sam provjerim kako će moje tijelo reagovati nakon zahtjevne sezone i da li ću moći da igram na Mundobasketu na najvišem mogućem nivou. Nakon razgovora sa medicinskim timom, ali i mojom ekipom, postalo je evidentno da mi je potrebno dodatno vrijeme za oporavak, rekao je Mari, a prenosi "Eurohoops" .

Kaže da je odluka da ne ide na SP bila veoma teška.

"Predstavljati Kanadu na Olimpijskim igrama je moj najveći san - navijaću za ekipu u borbi za ostvarivanje tog cilja", dodao je Marej.

Kanada će i bez njega imati jak sastav na Mundobasketu, sa zvijezdama poput Ar Džej Bereta (Njujork) i Šaja Gildžes Aleksandera (Oklahoma).

Bonus video: