Vilijams: Nadam se da sve možemo posložiti na najbolji način

Džakori Vilijams doputovao u Podgoricu i priključio se novim saigračima

9098 pregleda 3 komentar(a)
Džakori Vilijams, Foto: KK Budućnost Voli
Džakori Vilijams, Foto: KK Budućnost Voli

Prije dvije godine je bio najbolji strijelac italijanskog šampionata, prošle sezone je bio u idealnoj petorci, a od naredne će biti član Budućnost Volija - riječ je od Džakoriju Vilijamsu, doskorašnjem centru Napolija, pojačanju crnogorkog šampiona.

Vilijams može da igra i na poziciji krilnog centra, a u Evropi je još nastupao za Paok, Trento, Burg...

"Kada pogledam naš roster, vidim dosta talenta, a kao što svi znamo talenat morate uigrati, izgraditi hemiju. Vjerujem da nemamo problema sa talentom i jedva čekam da rastem sa ekipom, da gradimo hemiju i nadam se da sve možemo posložiti na najbolji način", rekao je Vilijams za klupski sajt.

Poručuje da igra čvrsto, uz dosta energije.

"Navijači mogu očekivati momka koji igra čvrsto, iz srca, sa dosta pozitivne energije. Volim da je zovem pozitivna energija, jer u teškim trenucima treba vam puno energije i pozitivnosti da prebrodite poteškoće. Mislim da sam ja igrač koji to donosi ekipi. Većina koševa koje postižem oko obruča su zasluga dobrih bekova a mi imamo dva, tri, četiri odlična beka tako da se osjećam veoma sigurno da će moja sposobnost da postižem poene oko reketa doći do izražaja jer će mi oni dosta pomoći u tome", smatra Vilijams.

Ove sezone je iz Varezea u Budućnost došao Kolbi Ros, protiv kojeg je Vilijams igrao prethodne seezone.

"On odlično čita igru, odlično vidi na terenu, zna kako da čita stranu pomoći vrlo dobro, odličan je lob dodavač tako da očekujem dosta lakih lob pasova od njega. Kada se odbrana prilagodi siguran sam da može pronaći i druge saigrače. Protiv njega birate koji je manji 'otrov' jer on donosi prave odluke gotovo uvijek."

Vilijams je tokom karijere igrao protiv Budućnosti.

"Poznajem nešto istorije kluba, igrao sam protiv Budućnosti dva puta. U Evrokupu sa Trentom i sa Bourgom tako da poznajem klub, znam da je sa velikim očekivanjima. Uvijek ima dobre rezultate, dobre igrače. Nadam se da ćemo i mi opravdati očekivanja, funkcionisati i izgledati dobro na terenu."

Centar je u Americi učestvovao na TBT turnirima, na kojima pobjednik osvaja milion dolara.

"TBT je sjajno iskustvo. Fizički je veoma zahtjevno, momci igraju za novac i daju sve od sebe na terenu. Igraju sa 150 odsto svojih mogućnosti, sigurno da je veliko iskustvo. Ako se zadesite u Americi u to vrijeme mislim da bi trebalo da pođete na neku utakmicu. Na neki način podsjećaju na Evropu sa fizikalnošću. Uvijek je dobro iskustvo imati sjajnu provjeru tokom ljeta i radujem se tome da učestvujem na turniru sa mojim prijateljima kod kuće", rekao je Vilijams.

Bonus video: