Litvanci zabrinuti pred Mundobasket: Ponekad smo kao ekipa iz B lige

Protivnik Crne Gore na Svjetskom prvenstvu nije blistao tokom priprema

4181 pregleda 1 komentar(a)
Kuzminskas, Foto: Shutterstock
Kuzminskas, Foto: Shutterstock

Možda je Kažisa Maksvitisa, selektora košarkaška Litvanije, naljutilo pitanje novinara o promjenjivoj i ne baš ubjedljivoj igri njegove selekcije pred Mundobasket, ali zato veterani ove selekcije nisu krili razočaranje.

Litvanija će biti posljednji rival u grupi Crne Gore na predstojećem Svjetskom prvenstvu, a Donatas Motijejunas i Mindaugas Kuzminskas smatraju da je kvalitet igre ove selekcije daleko od zadovoljavajućeg.

Razočaranje kod Motijejunasa nije popravila ni pobjeda u posljednjem test-meču sa Finskom (84:80).

"Prekinut je niz poraza, ali ovaj trijumf mi ne daje mir. Naprotiv, psihički mi je teže nakon takve utakmice", ne krije centar Monaka. "Kada pobijedite sa takvom igrom, razočaranje mora da postoji. Tako je kod mene, ne znam kod ostalih momaka".

Slično razmišlja i Kuzminskas, najstariji u selekciji Litvanije.

"Kvalitet je još daleko. Imamo mnogo uspona i padova, ponekad izgledamo kao ekipa iz B lige", oštar je bio košarkaš AEK-a, a prenosi portal "Eurobasket.lt".

Motijejunas dodaje i da nisu naučili greške iz ranijih kontrolnih mečeva.

"Najviše poena smo primili iz kontranapada, kada smo gubili lopte. Ukupno gledano na ovoj utakmici smo napravili korak unazad", dodao je Motijejunas.

Kuzminskas ne krije da je zabrinut.

"Da, zabrinut sam, moram da budem iskren. Svjetsko prvenstvo uskoro počinje, ali kao optimista vjerujem da ćemo tamo biti pravi", zaključio je Kuzminskas.

Litvanci su na startu priprema upisali pobjede protiv Jordana, Ukrajine i Gruzije, nakon čega su vezali tri poraza - dva od Francuske i jedan od Finske. U posljednjem meču pred put u Aziju revanširali su se Fincima.

Osim Crne Gore i Litvanije u grupi D na Mundobasketu igraće još Meksiko i Egipat.

Bonus video: