Radović: U podsvijesti svi mislimo na prolazak grupe, drim-tim, ali čvrsto stojimo na zemlji

"Imamo ozbiljnu grupu momaka sa kojima treba da se ponosi Crna Gora - ne mislim samo na one koji idu na Mundobasket, već na sve koji su prošli kvalifikacije i pripreme"

18091 pregleda 49 reakcija 18 komentar(a)
Radović, Foto: FIBA
Radović, Foto: FIBA

Drugi Mundobasket za Crnu Goru u istorji, drugo veliko takmičenje na selektorskom mjestu za Boška Radovića.

Nakon što je prošle godine predvodio Crnu Goru na Eurobasketu, Radović će sada sa svojim momcima na najvećoj planetarnoj sceni imati priliku da nastavi sa dobrim igrama iz posljednjih 12 mjeseci.

Naši košarkaši sinoć su odletjeli na Filipine, gdje će 25. avgusta protiv Meksika otvoriti Svjetsko prvenstvo. Pred put Radović je u prvi plan istakao odnos njegove ekipe i rad stručnog štaba.

"Imamo ozbiljnu grupu momaka sa kojima treba da se ponosi Crna Gora - ne mislim samo na one koji idu na Mundobasket, već na sve koji su prošli kvalifikacije i pripreme. Rade vrijedno i posvećeno, a najvažnije je da imaju ozbiljan odnos prema reprezentaciji, dresu i državi", poručio je na presu u Baru Radović.

Kada je u pitanju stručni štab kaže da je teško naći takvu ekipu.

"Mislim da su to momci koji mogu da rade i da ih poželi svaka reprezentavija i klub", jasan je radović.

Osim sa Meksikom, Crnu Goru u grupi očekuju i dueli sa Egiptom (27. avgust) i Litvanijom (29). Ukoliko budu među dvije selekcije koje će proći dalji, čekali bi ih spektakli sa Sjedinjenim Američkim Državama i Grčkom.

"Svi u podsvijesti želimo i razmišljamo o tome da prođemo grupu, o utakmici sa drim-timom, ali idemo dan po dan - svi koji smo unutar reprezentacije stojimo čvrsto na zemlji. Sjedinjene Američke Države i Grčka su daleko, najvažnije da razmišljamo o prvoj narednoj utakmici", jasan je selektor.

Još jednom je ponovio da je veliki uspjeh napravljen i samim odlaskom na SP.

"Ali to je iza nas. Čeka nas težak posao i želimo da napravimo dobar rezultat".

Prvi put u najjačem sastavu: Širok napad, utegnuti odbranu

Radović je prije selektorskog posla bio član stručnog štaba reprezentacije Crne Gore.

"Ovdje sam tri i po godine, prvi put smo u najjačem sastavu. Ova reprezentavija ima širok napadački repretorar, a od kada sam ja selektor najširi. Imamo unutrašnju igru, pik'en'rol. Prvi put imamo široku lepezu napadačkih stvari", objasnio je Radović.

Odbrana?

"Moramo malo sve da pritegnemo u defanzivni, da ispravimo neke detalje i principe. Napad je dobro funkconisao, moramo odbranu da utegnemo", ne krije selektor.

Ipak, naglašava da Crna Gora mora da igra disciplinovano u napadu.

"Jer za sve loše odluke i loše šuteve bićemo kažnjeni. Ovo je iskusna ekipa i nadam se da ćemo kroz ovih sedam-osam dana ispravii detalje i da ćemo biti spremni za Mesikiko. Zdravi smo i nadam se da ćemo takvi ostati do kraja turnira", ne krije Radović.

Na kraju se dotakao i proteklih pripema.

"Radili smo dobro do sada iako je kratko vrijeme da se sve posloži, a kada su u pitanju pripremne utakmice nismo nezadovoljni - postoje stvari koje moramo da ispravimo. Minimalno smo se bavili analizom rivala, već smo gledali samo našu igru i gdje smo mi, ali od sljedećeg treninga okrećemo se Meksiku, koji je najvažnija utakmica na prvenstvu", zaključio je Radović.

Bonus video: