Peri: Sve je lakše uz ovoliko talenta, možemo da budemo opasni

"Uradiću sve da pomognem. Treba naći balans - da se pripremimo ozbiljno, ali da u isto vrijeme i uživamo. Grupa je jaka, ali dosta toga zavisi od nas", istakao je košarkaš Unikahe

17853 pregleda 30 reakcija 7 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Prošlogodišnji Eurobasket je pokazao koliko je Kendrik Peri bitan faktor u crnogorskoj košarkaškoj reprezentaciji.

Košarkaš Unikahe se odlično uklopio u tim Boška Radovića, pa pred Mundobasket koji počinje narednog petka i nije bilo dileme ko će biti "stranac" u našem timu.

"Zahvalan sam Savezu i timu što su me izabrali da budem dio ovoga. Optimističan sam i mislim da imamo šansu da uradimo nešto veliko. Na Eurobasketu smo odradili dobar posao, sada možemo da budemo opasni", rekao je Peri.

Crna Gora prvi meč na Svjetskom prvenstvu igra protiv Meksika.

"Uradiću sve da pomognem. Treba naći balans - da se pripremimo ozbiljno, ali da u isto vrijeme i uživamo. Grupa je jaka, ali dosta toga zavisi od nas", istakao je Peri.

Na papiru je Crna Gora najjača na unutrašnjim pozicijama - tu su Nikola Vučević, Bojan Dubljević i Marko Simonović, spolja su svakako uz Perija prijetnja Nikola Ivanović, Vladimir Mihailović...

"Kada pogledate koliko talenta imamo, posao mi je lakši. Tokom karijere je uglavnom dosta zavisilo od mene. Morao sam da budem lider, ali mi ovi momci olakšavaju i ja se trudim da olakšam njima", kazao je bivši košarkaš Budućnost Volija.

Bonus video: