Krenula i Podgorica: "Raduje da već sada imamo formiran tim"

"Vidjećemo do početka sezone da li će se možda otvoriti opcija za još jedno pojačanje", poručio je trener učesnika Druge ABA lige Dragan Radović

2882 pregleda 0 komentar(a)
Sa prvog treninga Podgorice, Foto: KK Podgorica
Sa prvog treninga Podgorice, Foto: KK Podgorica

Sa pet novih igrača, a 13 ukupno, Podgorica je krenula u nove avanture... Košarkaški klub iz glavnog grada i učesnik Druge ABA lige počeo je pripreme za novu sezonu.

Pod dirigentskom palicom novog trenera Dragana Radovića na prvom okupljanju pojavile su se novajlije Milutin Đukanović, Dejlen Kunc, Danilo Ivanović, Nikola Žižić i Marko Kljajevića, a od starta tu su bili i Filip Bošković, Viktor Vujisić, Nikola Ratknić, Lazar Vukčević, Ognjen Čarapić, Danilo Lacmanović, Filip Anđušić i Danilo Brnović.

"Znamo da je početak nove sezone u ABA 2 ligi 9. oktobra, tako da imamo dovoljno vremena da se dobro spremimo. Cilj je da se prije svega fizički dobro pripremimo, podijelimo uloge u timu, a onda kroz što više kontrolnih utakmica spremni dočekamo početak nove sezone", rekao je za klupski sajt Radović.

O ekipi koji je zatekao na prvom treningu kaže...

"Uz nove članove koji su potpisali u prethodnom periodu imamo veliki broj igrača sa višegodišnjim angažmanom u klubu, a uz igrače koji završavaju juniorski staž već imamo okosnicu tima. Vidjećemo do početka sezone da li će se možda otvoriti opcija za još jedno pojačanje, ali raduje da već sada imamo formiran tim", dodao je Radović.

Prvi pripremni meč Podgorica će igrati protiv SC Derbija, dok će novu sezonu ABA 2 lige otvoriti crnogorskim derbijem protiv Sutjeske.

"Protiv SC Derbija imamo meč 29. avgusta, zatim 5. septembra igramo protiv Jedinstva, a od 10. septembra bićemo sedmicu na Zlatiboru i tokom tog perioda odigraćemo četiri meča. Imamo već dogovorenu i kontrolnu utakmicu protiv Borca iz Čačka, tako da vjerujem da ćemo te provjere iskoristiti na pravi način i spremni dočekati nove obaveze", zaključio je Radović.

Bonus video: