Portoriko: „Pijetlovi” vide narednu rundu

Predstavljamo učesnike Mundobasketa

3780 pregleda 1 komentar(a)
Adut Portorika: Tremont Voters, Foto: FIBA
Adut Portorika: Tremont Voters, Foto: FIBA

Portoriko je često bio reprezentacija koju su mnogi željeli da izbjegnu na najvećim takmičenjima, iako takvu reputaciju u svijetu košarke nije u potpunosti opravdala. Bilo je tu NBA imena, prije svih Karlos Arojo i Danijel Santjago, ali Portokanci iako stalni učesnik planetarnih takmičenja najbolji rezultat su imali 1990. u Argentini. Tada su bili petoplasirani...

U bliskoj prošlosti “pijetlovi” su 2002. u Indijanapolisu stigli do sedmog mjesta, a prije četiri godine u Kini bili su tek 15.

Sada, pred Mundobasket koji kreće 25. avgusta, “12 veličanstvenih” ne predstavljaju tim kojeg favoriti baš treba toliko da se plaše, vidjelo se to i prije neki dan u beogradskoj Štark areni kada je tim Nelsona Kolona, istina nekompletan, izgubio od Srbije sa 35 razlike - 110:75.

Ova selekcija najviše nadu polaže u plejmejkera francuskog Metropolitena Tremonta Votersa, koji je u kvalifikacijama za SP u šest utakmica imao prosjek od 17 poena. Uzdaju se Portorikanci i u Ismaela Romera, Kristofera Ortisa i Džordža Kondita, a tu je i Džon Holand koji je prošlu sezonu proveo u Crvenoj zvezdi... Kolon je dugo vjerovao da će moći da računa i na pleja Nju Orleansa Hosea Alvarada, ali je on otpao zbog povrede.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: