SAD: Stručni štab jači od „drim tima”

Predstavljamo učesnike Mundobasketa

11594 pregleda 2 komentar(a)
Džeren Džekson, Foto: USA BASKETBALL
Džeren Džekson, Foto: USA BASKETBALL

Sjedinjene Američke Države nisu u najjačem sastavu pred Mundobasket, nije mali broj onih koji ističu da će na ovom takmičenju nastupiti tek “D tim” iz najjače lige na svijetu, ali jasno je da u sastavu “jenkija” ima dovoljno klase da se juri nova svjetska titula i da se popravi utisak sa šampionata planete od prije četiri godine.

Džejlen Branson je imao fantastičnu sezonu u dresu Njujorka, mnogo se očekuje i od Entonija Edvardsa (Minesota), Džerena Džeksona (Memfis), Brendona Ingrama (Nju Orleans), debitovaće i Paolo Bankero (Orlando), momak koji je nedavno “odjavio” Italiju kako bi postao dio “drim tima”...

Među odabranih 12 su još “čovjek zadatka” Mikal Bridžis, te Kameron Džonson (obojica iz Bruklina), Tajris Haliburton (Indijana), Džoš Hart (Njujork), Voker Kesler (Juta), Bobi Portis (Milvoki) i Ostin Rivs (LA Lejkersi).

Mladost i kvalitet su zagarantovani, ali ne postoji dilema da je najveća snaga Amerikanaca u stvari na klupi. Selektor je Stiv Ker, a njegov stručni štab čine Erik Spolstra, bivši osvajač prstena sa Klivlendom Tajron Lu, koji je sada trener LA Klipersa, kao i Mark Fju, dugogodišnji trener na poznatom Univerzitetu Gonzaga.

SAD se nisu proslavile na Mundobasketu u Kini 2019, bile su tek sedmoplasirane - tada je na klupi bio Greg Popovič, a u timu Donovan Mičel, Markus Smart, Džejson Tejtum, Kemba Voker, Kris Midlton...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: