Grčka: Život bez Janisa

Predstavljamo učesnike Mundobasketa

6162 pregleda 0 komentar(a)
Dimitris Itudis, Foto: FIBA
Dimitris Itudis, Foto: FIBA

Još jedna reprezentacija koja bez velike zvijezde dolazi na Mundobasket je Grčka.

“Heleni” su ostali bez košarkaša Milvokija Janisa Adetokunba, koji zbog problema s leđima i koljenom preskače ovu akciju.

Odsustvo Adetokunba nije jedini problem s kojim se suočio selektor Dimitris Itudis, budući da neće biti doskorašnjeg pleja Fenerbahčea Nika Kalatesa i nove vedete Panatinaikosa Kostasa Slukasa (ljetos uzburkao strasti prešavši iz redova omraženog rivala Olimpijakosa), kao ni Dimitrisa Agravanisa (takođe Panatinaikos), koji je zbog svađe sa selektorom napustio ekipu.

Upravo je selektor Itudis, nekadašnji klupski evropski prvak sa CSKA, najveća snaga Grčke. S ovakvom ekipom nastojaće da više pažnje posveti odbrani, a za to će mu poslužiti Vokap, Mitoglu, Papapetru, Papanikolau i Papajanis.

Ima li života bez Janisa? Naravno da ima, ali bez njega Grčka nije među pet kandidata za visok plasman. Mada, ni sa Janisom Grci nisu uspijevali da se popnu na podijum - ni na Evropskom, ni na Svjetskom prvenstvu.

Četvrtfinale možda jeste dostižno, ali nakon grupe sa SAD, Novim Zelandom i Jordanom, “helene” u drugoj fazi očekuju dueli sa selekcijama iz grupe D gdje su Litvanija, Crna Gora, Meksiko i Egipat.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: