Todorović: Mirno, tačno i precizno protiv atipičnog Meksika

"Meksikanci žele da igraju brzo, da kazne svaku neorganizovanu odbranu. Imaju par talentovanih košarkaša, drugi ih prate svojom energijom. Možemo da očekujemo zahtjevnu utakmicu na početku šampionata"

11680 pregleda 7 komentar(a)
Todorović, Foto: KSCG
Todorović, Foto: KSCG

Filipini su na pravi način odigrali ulogu Meksika u posljednjem test meču košarkaša Crne Gore pred Mundobasket.

Momci Boška Radovića slavili su sa 102:87 i čini se na pravi način naučili koje greške neće smjeti da prave na premijeri Svjetskog prvenstva protiv "sombrerosa", 25. avgusta.

"Bila je to prava provjeru pred početak Svjetskog prvenstva - to kažem zbog atipičnog stila Filipinaca, koji igraju dosta brzo, agresivno u odbrani, štite dobro svoj reket. To nas očekuje i na startu Mundobasketa", poručio je iz Manile Vladimir Todorović, asisitent u stručnom štabu Crne Gore.

Sličnosti sa Meksikom je dosta...

"I tu se radi o atipičnom tim - energičnom, sa jakim karakterom. Meksikanci žele da igraju brzo, da kazne svaku neorganizovanu odbranu. Imaju par talentovanih košarkaša, drugi ih prate svojom energijom. Možemo da očekujemo zahtjevnu utakmicu na početku šampionata", upozorio je Todorović.

Šta je rješenje za takve ekipe?

"Jednostavno, moramo da budemo mirni, tačni i precizni kako bismo vodili utakmicu u smjeru u kojem želimo", jasan je Todorović.

U takav pristup Bojana Dubljevića i drugova, Todorović ne sumnja.

"Znam da će momci da budu fokusirani, već mjesec su u trenažnom procesu, pokazali su visok stepen odgovornosti i fokusa prema svim obavezama", jasan je Todorović.

Pripreme se svakako privode kraju, do početka magije Mundobasketa ostala su još samo četiri dana.

"Krećemo polako igrače da uvodimo u upoznavanje sa prvim protivnikom - imamo veliko povjerenje u sve njih i ne sumnjam da će sve ono što smo radili tokom posljednjih 30 dana prenijeti na teren", zaključio je Todorović.

Osim sa Meksikom, Crnu Goru na Mundobasket očekuju i dueli sa Egiptom 27. avgusta i Litvanijom 29).

Bonus video: