Košarkašice Budućnosti počele pripreme, Jelena Dubljević tim menadžer

Legendarna košarkašica dolazi u podgorički klub, sa kojim je sa svega 15 godina igrala Evroligu

8322 pregleda 2 komentar(a)
Jelena Dubljević, Foto: KSCG
Jelena Dubljević, Foto: KSCG

Košarkašice Budućnost Bemaksa okupile su se danas i počele pripreme za novu sezonu, saopšteno je iz podgoričkkog kluba.

Navodi se da podgorički dan čekaju nove obaveze sa izmijenjenim sastavom.

Saopšteno je da je Marija Leković pojačala Fenerbahče, rumunska Konstanca predstavila je kao veliko pojačanje Draganu Živković, a ugovor je istekao Jovani Marković.

Iz porodičnih razloga u ekipi neće biti Višnje Stefanović.

Trener Vladan Radović priključio je tri mlade reprezentativke Nikolinu Ilić, Atinu Radević i Hajdanu Šćepanović.

Osim promjena u timu, došlo je i do promjena u stručnom štabu – novi kondicioni trener je Miljan Dautović, a čelnici kluba angažovali su Jelenu Dubljević.

Legendarna košarkašica, koja ima šampionski prsten u WNBA, igrala je finale Evrolige, prije tri mjeseca potvrdila je da je završila karijeru, dolazi u podgorički klub, sa kojim je sa svega 15 godina igrala Evroligu, a imaće ulogu tim menadžera.

"Sezona pred nama sigurno će biti jako zahtjevna. Imamo situaciju da smo ostali bez četiri jako bitne igračice, koje su imale veliku minutažu i ulogu na terenu. Neće biti jednostavno adaptirati se na takvu situaciju, ali sam siguran da ćemo uz mnogo rada i poštenog odnosa prema treningu opet biti jako neugodni za sve protivnike. Definitivno su ti transferi, a posebno Leković i Živković, jedna lijepa promocija za klub", rekao je trener Vladan Radović.

Pored mladih reprezentativki iz Podgorice, na prvom treningu Budućnost Bemaksa bile su još Marija Baošić, Zorana Radonjić, Anastasija Drobnjak, Milena Bigović, Maja Bigović, Lana Vukčević, Ksenija Šćepanović i Jovana Savković, čiji se povratak očekuje nakon teške povrede pred početak prošle sezone.

Kroz par dana timu će se priključiti Jelena Bulajić, koja nakon dva odigrana prvenstva Evrope (do 20 i do 16 godina) ima kratak predah.

Nikad mlađa Budućnost želi da nastavi kontinuitet dobrih rezultata.

"Kao i prošlih sezona, probaćemo da promovišemo još neku mladu igračicu, da joj pružimo šansu da kroz trening dođe do napretka, a onda i do minutaže. Pokušaćemo da dovedemo i pojačanje koje će se uklopiti u koncepciju ekipe i koje će opet, učiniti da naše mlade igračice više napreduju", naglasio je Radović.

Bonus video: