Crna Gora: Realnost 2. faza, san četvrtfinale

Predstavljamo učesnike Mundobasketa

21756 pregleda 10 komentar(a)
Mogu li i dalje nego lani: košarkaši Crne Gore, Foto: ira somova/gbf.ge
Mogu li i dalje nego lani: košarkaši Crne Gore, Foto: ira somova/gbf.ge

Prije četiri godine, Crna Gora je bila autsajder u grupi sa Grčkom, Brazilom i Novim Zelandom i upisala je sva tri poraza u preliminarnoj fazi Mundobasketa u Kini. Sada je drugačija situacija - tim Boška Radovića na žrijebanju je izvlačen iz četvrtog od osam šešira i dobio je protivnike protiv kojih može da traži ulazak među 16 najboljih selekcija na planeti.

Najveće iskušenje biće na samom startu, jer bi “crveni” pobjedom nad Meksikom širom otvorili vrata druge faze, u kojoj bi ih najvjerovatnije sačekali SAD i Grčka.

Dobra stvar za Crnu Goru je što je svih 12 igrača u Radovićevom timu u najboljim godinama. Selekcija koja je prošle godine dogurala do osmine finala Eurobasketa i pod pomalo čudnim okolnostima ispala od domaće Njemačke, sada je i jača za Nikolu Vučevića i Nikolu Ivanovića.

Devet igrača je i lani bilo u timu, a ključno je pitanje kako će Radović uklopiti Ivanovića i Kendrika Perija, koji je odigrao fenomenalno na Evropskom prvenstvu, te da li će kapiten Bojan Dubljević podići nivo igre u odnosu na pripremne mečeve.

Ako se te dvije stvari poklope, Crna Gora ne samo da će biti ozbiljan kandidat za glavnu fazu, već će moći da potajno sanja i četvrtfinale, jer su i Litvanija i Grčka bez mnogo velikih zvijezda...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: