Meksiko: Sve zavisi od šuta za tri poena

Predstavljamo učesnike Mundobasketa

4274 pregleda 2 komentar(a)
Jedna od prijetnji: Gabrijel Giron, Foto: FIBA
Jedna od prijetnji: Gabrijel Giron, Foto: FIBA

Meksiko, prvi protivnik crnogorske reprezentacije, 2014. je zaigrao na Mundobasketu prvi put nakon 40 godina. Tada je na Svjetskom prvenstvu u Španiji stigao i do osmine finala koja je, baš kao i našem nacionalnom timu, prvi cilj na takmičenju koje počinje u petak.

Sadašnji sastav Meksikanaca je poznat po tome da nema problem da često pretjeruje u šutevima za tri poena i ne forsira puno unutrašnju igru - takvu slobodu je ekipi dao selektor Omar Kintero koji je na klupi od 2021.

Selekcija koja ima nadimak “12 ratnika” je takvom košarkom nadigrala i pobijeđivala Sjedinjene Američke Države u posljednje vrijeme, što je jasan znak da Crnu Goru na otvaranju čeka veoma zahtjevan posao u borbi sa spoljnjom linijom protivnika u kojoj su najveća imena Pol Stol, Pako Krus, Orlando Mendes i Gabriel Giron. Nije više tu dugogodišnji NBA i evroligaški centar Gustavo Ajon, sada širinu timu daju visok igrači Danijel Amigo i Džošua Ibara.

Upravo je nedostatak kvalitetne “petice” ono što bi trebalo da bude ključna prednost crnogorske selekcije u odnosu na meksičku s obzirom na kvalitete Nikole Vučevića, Bojana Dubljevića i Marka Simonovića.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: