Mirković i Đurović na NBA-FIBA kampu u Vroclavu

Kamp će okupiti talentovane mlade košarkaše iz Evrope

11063 pregleda 51 reakcija 22 komentar(a)
David Mirković, Foto: FIBA
David Mirković, Foto: FIBA
Ažurirano: 23.08.2023. 15:17h

Jubilarno, 20. izdanje NBA-FIBA kampa "Košarka bez granica" biće održano od 25. do 28. avgusta u Vroclavu, a učesnici će biti i talentovani crnogorski košarkaši David Mirković i Luka Đurović.

Kamp će okupiti mlade košarkaše iz Evrope, koji će učiti od sadašnjih i bivših igrača. U Vroclavu će, između ostalog, biti košarkaš San Antonija, Džeremi Sočan, kao i WNBA zvijezda Rut Rajli, koja je dva puta osvajala prsten, a sa ekipom SAD ima i zlato sa Olimpijskih igara u Atini 2004. godine.

Košarkaše zvijezde, koje su u karijeri učestvovale na NBA-FIBA kampovima su, između ostalog, Danilo Galinari, Deni Avdija, Dario Šarić, Jonas Valančunas...

Iza Davida Mirkovića je veoma aktivno ljeto. Košarkaš SC Derbija je prvo sa mladom reprezentacijom Crne Gore učestvovao na Evropskom prvenstvu u Grčkoj, gdje je ekipa Dušana Dubljevića izborila opstanak u A diviziji.

Mirković je potom sa juniorima igrao na Evropskom prvenstvu B divizije u Portugalu. Crna Gora je na tom turniru osvojila treće mjesto, a mladi košarkaš je izabran u idealnu petorku šampionata.

Mirković je zajedno sa saigračem iz Derbija, Vasilijem Todorovićem, u aprilu bio dio Next Generation tima na Evroliginom turniru u Beogradu, a u maju i na završnom turniru u Kaunasu. I na turniru u Beogradu je bio u idealnoj petorci.

Next Generation tim je u finalu u Kaunasu izgubio od Real Madrida.

Đurović
Đurovićfoto: Igokea/Nikola Vuruna

Dio velike priče u Vroclavu biće i njegov cimer Luka Đurović, talentovani momak koji je na poziv Petra Mijovića priključen prvom timu Budućnost Volija.

Đurović je na sebe skrenuo pažnju prošle godine kada je u okviru meča Prve B lige za SC Derbi2 ubacio 34 poena, imao 15 skokova, osam asistencija i sedam ukradenih lopti za indeks korisnosti 51.

Đurović je reprezentativac Crne Gore u mlađim kategorijama, ima 17 godina, a igra na poziciji pleja i beka.

Bonus video: