Dubljević: Ko zna, možda i mi prođemo kao naši kadeti

"Počeli su takmičenje sa ciljem da obezbijede opstanak, a stigli su do medalje i ispisali istoriju. Nama ostaje da se ugledamo na njih. Primani cilj nam je plasman u osminu finala, ali uz malo sreće možemo mnogo više", kazao je Dubljević
77 pregleda 3 komentar(a)
Dubljević, Foto: Beta
Dubljević, Foto: Beta
Ažurirano: 29.08.2017. 08:28h

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Bogdan Tanjević danas će objaviti spisak igrača koji će nastupati na Eurobasketu i koji će imati zadatak da nacionalni tim prvi put odvedu u drugu fazu šampionata Starog kontinenta.

Prolaz iz grupe, u kojoj su Španija, Hrvatska, Češka, Mađarska i Rumunija, izgleda kao realan cilj, a kada se dođe do eliminacione faze - sve je moguće.

To su nedavno pokazali mladi crnogorski košarkaši, koji su na Evropskom kadetskom prvenstvu, iz drugog plana došli do srebra.

"Počeli su takmičenje sa ciljem da obezbijede opstanak, a stigli su do medalje i ispisali istoriju. Nama ostaje da se ugledamo na njih. Primani cilj nam je plasman u osminu finala, ali uz malo sreće možemo mnogo više. Vidjećemo, možda i mi prođemo kao kadeti“, rekao je za Sportklub Bojan Dubljević, koji, takođe, dobro zna da je u sportu sve moguće, jer je prošle sezone njegova Valensija, kao autsajder, stigla do titule prvaka Španije.

Dubljević i Nikola Vučević biće najjači aduti Tanjevićeve selekcije na šampionatu Evrope.

„Tačno je da smo jak tandem. Međutim, utakmicu ne mogu da dobiju dva igrača bez obzira koliko se dobro slagali i koliko jaki i kvalitetni bili. Košarka je kolektivna igra. Mi trenutno nastojimo se složimo sve kockice, da dostignemo željenu formu kada to bude i najvažnije, dakle u trenutku kada počne Evropsko prvenstvo", naglasio je Dubljević.

Prednost Crne Gore moglo bi da bude iskustvo i znanje selektora Tanjevića, koji je osvajao medalje na velikim takmičenjima, sa Italijom i Turskom.

„Boša je različit u odnosu na druge trenere sa kojima sa radio, i to mnogo. Daje igračima slobodu u igru, ima veliko povjerenje u njih, insistira na porodičnom odnosu u timu. Boša zna kako da pomogne igraču na parketu ali i van njega. Veliki je čovjek i veliki trener“, rekao je Dubljević.

Bonus video: