Rajt stigao u Podgoricu: Mnogo sam naučio od Dončića, želim samo da Budućnosti donosim pobjede

"Uvijek sam bio ponosan na svoju odbranu. Doživljavam lično kada igrač želi da postigne koš preko mene - volim takve duele i volim kada 'zaključam' protivnika"

12576 pregleda 7 komentar(a)
Mekinli Rajt, Foto: KK Budućnost Voli
Mekinli Rajt, Foto: KK Budućnost Voli

Još jedno ljetnje pojačanje sletjelo je u Podgoricu - Mekinli Rajt, momak koji je tokom prošle sezone nosio dres Dalasa i njegovog razvojnog tima Teksasa, priključio se priprema Budućnost Volija.

I odmah je imao jasnu poruku.

"Pobjeda - to je sve što me zanima. Samo želim da pobjeđujem, da dobijam dosta mečeva i nadam se da ću donijeti neki trofej", poručio je američki košarkaš za klupski sajt.

Novi plej Budućnosti u NBA ligi je odigrao 27 mečeva (prosječno 12,5 minuta), uz prosjek od 4,2 poena 1,7 skokova i 2,1 asistenciju, dok je u razvojnoj ligi u prosjeku bilježio 20 poena, 4,2 skoka i 7,1 asistencija. Ipak, njegov zaštitni znak je igra u odbrani.

"Da, defanziva je dio mog identiteta. Od djetinjstva sam imao trenera mlađih kategorija koji je imao izraz 'ugasi vodu protivniku', tako da sam zadržao taj izraz. Uvijek sam bio ponosan na svoju odbranu. Doživljavam lično kada igrač želi da postigne koš preko mene - volim takve duele i volim kada 'zaključam' protivnika u meču", poručio je Rajt.

Momak iz Mineapolisa nastupao je za Univerzitet Kolorado, gdje je i dalje najbolji asistent svih vremena.

"Taj rekord mi znači mi. Šonsi Bilaps je držao rekord za frešmena, Džej Hamfriz je držao rekord za najviše asistencija u istoriji, a sama prilika da oborim rekorde tih igrača mnogo mi znači. Trener Bojl i štab su nazvali i nagradu po meni tako da ko god osvoji nagradu, ko god ima najviše asistencija u svojoj prvoj sezoni dobija nagradu koja se zove Mekinli Rajt. Tako da je sjajno imati šansu da ispišem svoje ime u istorijske knjige koledža i imam nagradu po svom imenu", otkrio je Rajt.

Plej "plavih" je pokazao i da dobro zna u kakvu ekipu dolazi...

"Poznajem nekoliko bivših igrača Budućnosti. Momka iz Minesote koji je igrao ovdje - Rašad Von. Proveo sam dio djetinjstva sa njim, tako da mi je on pričao o klubu. Poznajem i igrače koji trenutno igraju za ekipu - Kolbija Rosa već nekoliko godina. Takođe, upoznat sam i sa drugim saigračima - Flečerom Megije, znam i Džakori Vilijamsa gledao sam ga kako igra, Kema Rejnoldsa sam gledao kako igra i odrasta tako da sam veoma upoznat sa igračima u timu. Jedva čekam da se udružim sa njima, da donesemo dosta pobjeda", ne krije Rajt.

Dodaje i da je Budućnost izabrao, jer je osjetio da je najbolji za njega.

"Nakon što sam pričao sa svojim agentom osjećao sam da je ovo najbolja prilika za mene. Veoma sam uzbuđen zbog sezone", dodao je.

Budućnost će ove sezone imati dva jaka aduta na poziciji pleja.

"Kolbi Ros i ja imamo mogućnost da se smjenjujemo u vođenju ekipe - imam osjećaj da će biti zabavno i zanimljivo tokom sezone. Pričali smo o tome, jer smo trebali da igramo zajedno i na koledžu. Na našoj seniorskoj godini pokušao sam da ga 'vrbujem' u Kolorado, ali je ostao u Peperdajnu. Nevjerovatno je da smo 'uhvatili cijeli krug' i da igramo zajedno u Podgorici. Jedva čekam da dijelimo istu svlačionicu i da donesemo dobar rezultat", rekao je Rajt.

Tokom prošle sezone u Dalasu imao je priliku i da igra sa jednom od košarkaških senzacija Lukom Dončićem.

"Bilo je sjajno imati šansu da igrate sa nekim tako talentovanim, sa igračem koji može uraditi sve na terenu i to kao vrlo mlad igrač je jedan od najboljih igrača na svijetu. Naučio sam dosta od njega, imao sam šansu da budem pod njegovim mentorstvom, igrao sa njim godinu dana i nosim sjajno iskustvo", zaključio je Rajt.

Bonus video: