Arena u kojoj će igrati Crna Gora: "Oko" je zaista praznik za oči

Mjesto na kojem će se krunisati novi košarkaški vladar: "Mall of Asia Arena" osim mečeva grupne faze biće domaćin i kompletne nokaut faze Mundobasketa

4930 pregleda 4 komentar(a)
Mall of Asia Arena, Foto: Shutterstock
Mall of Asia Arena, Foto: Shutterstock

Neće to biti kultni "Arenata koloseum", mjesto na kojem je pisana nezaboravna bokserska priča "Trilla in Manila", neće biti ni "Filipini arena" koja može da primi 55.000 ljudi, ali hoće dvorana koja će tokom narednih petnaestak dana biti centar svjetske košarke.

Košarkaši Crne Gore danas u Manili otvaraju Mundobasket, prvi rival od 10.45 sati biće im Meksiko, a taj i sve ostale mečeve na šampionatu (čak i ako prođu grupu) igraće u dvorani koja nosi ime "Mall of Asia Arena".

Arena koja spolja podsjeća na oko, na površini od 64.000 kvatradnih metara i sa kapacitetom od 16.500 mjesta, zaista je "praznik za oči" i osim mečeva grupne faze biće domaćin kompletne završnice Svjetskog prvenstva.

Ova grandiozna dvorana otvorena je prije 11 godina, kako navodi Fiba opremljena je najsavremenijom opromom, u njoj su mnoge svjetske muzičke zvijezde održale koncerte, a kada je sport u pitanju na neki način je postala dio NBA istorije.

Prvi meč najjače košarkaške lige ikada odigran u jugoistočnoj Aziji desio se upravo u "Mall of Asia Areni" 2013, kada su se susreli Hjuston i Indijana.

Istorija će se i ovog ljeta pisati u toj dvorani, pošto će u njoj biti krunisan novi vladar planete, a čini se i kao idealno mjesto da naši košarkaši na njemu ostanu što duže.

Bonus video: