Sljedeći je Egipat: Evo kako su crnogorski košarkaši "proknjižili" Meksiko

Sve mečeve naše reprezentacije na Mundobasketu možete gledati na Televiziji Vijesti

19427 pregleda 59 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vjerovatno ključnu pobjedu za plasman u drugu rundu Mundobasketa crnogorski košarkaši ostvarili su jutros po našem vremenu protiv Meksika u Manili - 91:71.

Blistao je Nikola Vučević, koji je u NBA stilu imao dabl-dabl učinak (27 poena, 10 skokova), pratili su ga Kendrik Peri sa 16 i Nikola Ivanović sa 14 koševa, Petar Popović je ubacio osam, Bojan Dubljević i Nemanja Radović po sedam...

Samo na startu meča izabranici Boška Radovića mučili su se sa "sombrerosima", koji su nakon tri minuta igre u drugoj četvrtini vodili 29:26, a onda je uslijedila serija našeg tima 17:4, prvo dvocifreno vođstvo i meč je bio prelomljen.

Sve procjene govore da je Crna Gora napravila ključni korak ka drugoj fazi, jer slijedi duel sa Egiptom (nedjelja, 10.45), koji je jedini pravi autsajder grupe i kvalitetom iza Meksika.

"Faraoni" su danas izgubili od prvog favorita grupe D Litvanije 93:67, pa ako ne bude iznenađenja, Crna Gora će u utorak protiv Litvanaca (14.30) igrati za prvo mjesto u grupi - ali i za bolju poziciju prilikom ukrštanja sa grupom C (SAD, Grčka).

Sve mečeve naše reprezentacije na Mundobasketu možete gledati na Televiziji Vijesti.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: