Radović pred Egipat: Opasna su ekipa, moramo dobro da radimo

Košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra (10.45) protiv Egipta igra meč drugog kola na Svjetskom prvenstvu. Sve mečeve crnogorske reprezentacije možete pratiti na TV Vijesti

24294 pregleda 33 reakcija 12 komentar(a)
Boško Radović, Foto: FIBA
Boško Radović, Foto: FIBA

Pobjeda nad Meksikom je arhivirana, a košarkašku reprezentaciju Crne Gore sjutra (10.45, TV Vijesti) očekuje meč sa Egiptom u drugom kolu Mundobasketa.

Premijera je bila savršena, Meksiko je zaleđen na minus 20 (91:71), pa je napravljen veliki korak ka istorijskom nastupu u drugoj fazi Svjetskog prvenstva. Ali, posao još nije završen.

"Egipat je atipična ekipa. U tranziciji, kontri i disciplini igre su možda brži od Meksika. Sigurno negdje u rangu Meksika što se tiče kvaliteteta. Moraćemo 40 minuta dobro da radimo, ako želimo da pobijedimo. Daleko smo od upisivanja bodova. Spremamo se isto kao za Meksiko. Koncentracija i fokus 40 minuta. Nadam se da ćemo sjutra imati jasniju sliku dešavanja u našoj grupi", rekao je selektor Boško Radović.

Egipat je u prvom meču ubjedljivo izgubio od Litvanije. Selektor poručuje da je riječ o opasnoj ekipi, kojoj ne bi trebalo dozvoliti previše šuteva za tri poena, naročito iz tranzicije.

"Litvanija je agresivno u odbrani otvorila utakmicu i to je odmah dalo rezultat. U drugoj četvrtini, čim je smanjena agresija, Egipat je počeo da igra. Litvanci su im dozvolili da igraju što oni žele, pa su se vratili u utakmicu. U drugom poluvremenu je Litvanija opet pojačala agresivnost, pa je završeno 30 razlike. Egipat je opasna ekipa. Ako im dozvolimo ritam njihov, tranziciju sa puno posjeda, sa šutevima za tri iz tranzicije, imaćemo problem. Manje-više je isti skauting i isti su principi kao protiv Meksika. Nadam se da ćemo imati energiju u odbrani i da ćemo odigrati dobru utakmicu", poručio je Radović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: