Vučević: Nema opuštanja, veća je motivacija

Vučević odigrao još jedan dobar meč, a Crna Gora u 2. kolu Mundobasketa savladala Egipat 89:74

11567 pregleda 165 reakcija 11 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: FIBA
Nikola Vučević, Foto: FIBA

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Boško Radović rasporedio je danas minutažu na utakmici sa Egiptom, a na terenu je najviše bio Nikola Vučević koji je odigrao 22 minuta.

Vučević je i danas bio najefikasniji, meč je završio sa 16 poena, a Crna Gora je savladala Egipat 89:74 i upisala drugu pobjedu na šampionatu.

Košarkaš Čikaga je imao i sedam uhvaćenih lopti za indeks korisnosti 25.

"Egipat je protivnik koji nam ne leži. Igraju dosta brzo, opušteno. Kad god smo igrali pametno i kontrolisali igru, to je dobro izgledalo. Ne možemo da igramo kada uđemo u trku, nismo takva ekipa, nemamo takve igrače i onda to ne izgleda kako treba. Ove utakmice su teške", rekao je Vučević nakon utakmice za Sport klub.

Crna Gora čeka pobjedu Litvanije nad Meksikom kako bi se i zvanično plasirala u drugu fazu.

"Najbitnije je da smo pobijedili prve dvije, to nam je bio cilj. Manje-više prošli smo u drugi krug, očekujemo da Litvanija savlada Meksiko. Čestitke mojim saigračima. Došli smo do bitne pobjede", rekao je Vučević.

Meč sa Litvancima je u utorak (14.30).

"Nema opuštanja. Veća je motivacija, da probamo da napravimo još bolji rezultat. Litvanija je ozbiljna reprezentacija, dugo su na okupu, ima ozbiljne igrače. Biće jak i tvrd meč. Moramo dobro da se odmorimo. Bila bi velika stvar ako bismo uspjeli da ih pobijedimo", rekao je košarkaš Čikaga.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: