Superteškaški okršaj u Manili - Vučević o Valančunasu: Vodili smo mnogo bitaka, radujem se novoj

"Sigurno da je jedan od najtežih centara sa kojim sam igrao - veoma je snažan, ali i vješt, pametan, ima zaista veliku karijeru kako u NBA, tako u nacionalnom timu...

25467 pregleda 8 komentar(a)
Vučević, Foto: FIBA
Vučević, Foto: FIBA

Grad koji su 1975. proslavile superteškaške legende boksa Muhamed Ali i Džo Frejzer, skoro pola vijeka kasnije uživaće u košarkaškom obračunu dva superteškaša.

Manila je spremna za veliki okršaj. Nikola Vučević protiv Jonasa Valančunasa, Crna Gora protiv Litvanije - za prvo mjesto u grupi, za veliki korak čak i ka četvrtfinalu Mundobasketa. Utorak, od 14.30 sati - direktno na TV Vijesti.

"Jonasa znam odlično, vodili smo mnogo bitaka - u mečevima reprezentacija, ali posebno u NBA ligi", rekao je Vučević tokom razgovora sa novinarima u miks zoni "Mall of Asia Arene" u glavnom gradu Filipina.

Naš košarkaš je kroz dugu NBA karijeru vodio mnogo velikih borbi sa najboljim svjetskim centrima, a za uzdanicu Litavnije i aduta Nju Orlensa kaže...

"Sigurno da je jedan od najtežih centara sa kojim sam igrao - veoma je snažan, ali i vješt, pametan, ima zaista veliku karijeru kako u NBA, tako u nacionalnom timu... Uvijek se radujem mečevima sa njim", dodao je Vučević.

Neće, međutim, taj meč biti samo okršaj divova pod obručima.

"Gledao sam Litvaniju protiv Egipta, smatram da se i dalje radi o dobrom timu bez obzira što joj nedostaju neki od ključnih igrača", dodao je Vučević.

Nastavio je u sličnom tonu o narednom rivalu.

"Radi se o veoma iskusnom timu, fizički jakom, znamo da nas očekuje težak meč, ali na sreću oba tima su već obezbijedila drugu fazu i sada možemo da se borimo za prvo mjesto u grupi", kaže centar Čikago Bulsa.

Ono što je najvažnije, kako smatra, Crna Gora će morati dobro da se spremi za narednog rivala.

"I da igramo bolje nego tokom prva dva meča protiv Meksika i Egipta. Nadamo se da možemo do pobjede, ali znamo da će biti teško", zaključio je Vučević.

Bonus video: