Grbović pokazao talenat i u prvom test meču za Budućnost: Sa velikom energijom i borbom moram da uđem u svaki meč

"Ova ekipa trenira jako dobro, to me raduje. Mnogo je razloga za optimizam, ali i stvari koje moramo da popravimo", poručio je trener "plavih" Petar Mijović

2899 pregleda 4 komentar(a)
Grbović na meču sa Borcem, Foto: KK Budućnost Voli
Grbović na meču sa Borcem, Foto: KK Budućnost Voli

Nova Budućnost krenula je pobjednički - u prvom test meču tokom priprema za novu sezonu košarkaši našeg najvećeg kluba savladali su Borac iz Čačka sa 81:71.

Ono što iz jedne pripremne utakmice može da raduje jeste da su "novajlije" već na startu pokazale da bi trebalo da budu prava pojačanja.

Među njima posebno mjesto zauzima mlada nada crnogorske košarke Andrija Grbović - momak koji je u prvom meču u plavom dresu ubacio 17 poena.

"Bio je to stvarno fantastičan meč za mene nakon dvije sedmice od početka priprema", poručio je Grbović.

Zadovoljan je bio izdanjem i svojih novih saigrača...

"Mislim da smo dobro odigrali, s obzirom na to da je deset novih igrača u timu i da treba dosta da se sve uklopi i da se napravi hemija", dodao je mladi Pljevljak.

Grbović igra na poziciji krilnog centra, a ovog ljeta je stigao iz Mege, za koju je prošle sezone u ABA ligi odigrao 28 utakmica i prosječno upisivao šest poena, 3,4 skoka i 0,3 blokade. Posebno se istakao u dresu mlade reprezentacije Crne Gore koju je sa prosjekom od 12,1 poena, 6,1 skoka i 2,1 asistencija vodio do bronzane evropske medalje prošlog ljeta.

"Svjestan sam da moram sa velikom energijom i borbom da uđem u svaki meč, a mislim da sam to noćas i pokazao", istakao je Grbović.

Mijović: Mnogo razloga za optimizam, ali...

Osim Grbovića prvi test su "položili" i Džakori Vilijams (21 poen), Mekinli Rajt (15) i Alerik Frimen (11).

"Jasno se vidi na kojim stvarima moramo da radimo, a ima naravno i onih djelova sa kojima možemo da budemo zadovoljni. Nastavljamo sa radom, idem dan po dan, čeka nas mnogo posla. Ova ekipa trenira jako dobro, to me raduje. Mnogo je razloga za optimizam, ali i stvari koje moramo da popravimo", poručio je trener "plavih" Petar Mijović.

Bonus video: