Italijani u drugoj fazi, trnovit put do četvrtfinala

"Azuri" prenose dvije pobjede nakon trijumfa nad Filipinima i moraće da pobijede Srbiju ako žele da se nadaju četvrtfinalu

3388 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Košarkaška reprezentacija Italije pobijedila je danas u Manili selekciju Filipina sa 90:83 (20:23, 28:16, 25:21, 17:23), u utakmici trećeg kola na Svjetskom prvenstvu i plasirala se u drugu fazu takmičenja. Italiju su predvodili Simone Fontekio sa 18 poena i šest skokova i Đampaolo Riči sa 14 poena. Marko Spisu u pobedi je učestvovao sa 13 poena i devet asistencija, a sa 13 poena utakmicu je završio i Stefano Tonut. U reprezentaciji Filipina najefikasniji je bio Džordan Klarkson sa 23 poena, uz sedam skokova i šest asistencija, dok je Dvajt Ramos dodao 14 poena.

Italija ima dvije pobjede i poraz i druga je na tabeli grupe A.

Kao prvoplasirana iz te grupe u drugu fazu prošla je Dominikanska Republika sa sve tri pobede.

Dominikanska Republika i Italija će igrati u novoformiranoj Grupi I sa dvije prvoplasirane ekipe iz Grupe B u kojoj su Srbija, Portoriko, Kina i Južni Sudan.

Srbija je takođe ostvarila prolaz, a ako sjutra pobijedi Južni Sudan, prenijeće sva tri trijumfa, baš kao i Dominikanska republika.

Italijani će tako biti u podređenom položaju i moguće da je jedina šansa da idu u četvrtfinale pobjeda nad Srbijom - da se u toj varijanti formira krug od tri selekcije, gdje bi odlučivala koš-razlika.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: