Crna Gora saznala i drugog rivala u 2. fazi: Grci spriječili senzaciju, Novi Zeland tuguje, Australijanci idu u Pariz

Grčka u prvom poluvremenu gubila od Novog Zelanda 15 razlike, ali je u nastavku stigla do pobjede i plasmana u drugu fazu - 83:74

11987 pregleda 12 komentar(a)
Janulis Larencakis, Foto: FIBA
Janulis Larencakis, Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Crne Gore saznala je ime i drugog rivala u narednoj fazi Mundobasketa - to će biti Grčka koja je nakon velikog preokreta i bolje igre u drugom poluvremenu savladala Novi Zeland - 83:74.

Utakmica Grčke i Crne Gore igra se u nedjelju. Naša selekcija je sa Grcima igrala i prije četiri godine u Kini, a "heleni" su slavili 85:60.

Grci su danas uz dosta muke došli do druge faze - u odlučujućem meču savladali su Novi Zeland, iako su više od 30 minuta bili u rezultatskom minusu.

Novi Zeland je odlično odigrao prvo poluvrijeme, imao i maksimalnih 15 razlike (43:28), ali je u nastavku potpuno podbacio.

Ekipa Dimitrisa Itudisa je drugo poluvrijeme otvorila sa šest vezanih poena, prišla na minus pet (43:38), potom bila na posjed zaostatka, ali je sve do posljednjeg perioda bila u minusu.

A onda je u čertvrtoj četvrtini Janulis Larencakis bio prva zvijezda na terenu, postigao je pet poena zaredom, a Grci su kompletirali seriju 7:0 i nakon trojke košarkaša Olimpijakosa poveli (57:54).

Poslije dva poena Larencakisa i dodatnog slobodnog bacanja Grčka je prvi put imala dvocifrenu prednost (71:61), da bi u jednom momentu bilo i maksimalnih 11 razlike (75:64), pa Novi Zeland više nije uspio da se vrati u meč.

Larencakis je meč završio sa 20 poena. Joanis Papapetru je imao 27, a Tomas Vokap 10 poena.

Kod Novog Zelanda je najefikasniji bio Ili sa 27 poena.

Porazu Novozelanđana obradovali su se Australijanci, koji su sada i definitivno obezbijedili plasman na Olimpijske igre u Parizu kao predstavnik Okeanije.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: