Marvin Džons stigao u Podgoricu: Dobri odnosi su najvažniji

Džons zadužio opremu Budućnosti

6203 pregleda 3 komentar(a)
Marvin Džons, Foto: KK Budućnost Voli
Marvin Džons, Foto: KK Budućnost Voli

Pojačanje Budućnosti, Marvin Džons doputovao je u Podgoricu i pridružio se saigračima.

Džons igra na poziciji centra, a u Budućnost dolazi iz Hapoel Holona, gdje je prošle sezone bilježio 9,9 poena i 6,6 skokova po utakmici. U karijeri je igrao još za Leones (Portoriko), PAOK, Peristeri, Promiteas, dok je u Admiralbet ABA ligi nastupao za Krku i Olimpiju.

"Mislim da je najvažnije da formiramo dobre odnose jedni sa drugima. Važno je da se uigramo, da vjerujemo u trenerovu zamisao. Tako da mi je to najvažnije, biti na istoj talasnoj dužini sa svima. Iako mi je ovo sedma profesionalna sezona nisam bio u ekipi sa šest, sedam, osam, devet baš dobrih igrača. Prethodne sezone sam prvi put u karijeri imao četiri ili pet dobrih igrača. Sada sam u takvoj ekipi, svi možemo igrati na visokom nivou tako da treba da činimo jedni druge boljim i to je jedina stvar na koju bih da se fokusiram", rekao je Džons u intervjuu za sajt Budućnosti.

Džons je centar, ali mu šut za tri nije stran.

"Rekao bih da igram igru ispravno. Mislim da nisam igrač kojem trebaju akcije, ukoliko sam na terenu sa saigračima i ako smo svi sa istim ciljem, imam osjećaj da mogu pogoditi iz bilo koje pozicije. Da li je to trojka, da li je polu-distanca, igra u reketu, iz pika, kratkog rola..."

Džons je sa Promiteasom igrao u Evrokupu.

"Bilo je to baš pred kovid period prije tri godine. Tada sam bio potpuno drugi čovjek, sada ulazim u ovu priču sa iskustvom. Sve sam morao da dokazujem sebi i imam veliki teret iz prošlosti."

Dok je igrao na Univerzitetu Teksas u svojoj četvrtoj godini je bio MVP i najbolji defanzivac SWAC turnira

"Mislim da sam i dalje isti čovjek ali sam dodao dosta stvari u svojoj igri. Prva stvar koju bih rekao je iskustvo, sam prolazak kroz mnogo stvari u svom životu. Vjerujem da svaka utakmica i sve ostalo dosta zavisi od misli. Trenutno smatram da dosta vjerujem u sebe, daleko više nego ranije, ali sam i dalje isti čovjek kao tada", rekao je Džons za sajt kluba.

Bonus video: