Pešić: Simanić je dobro i to je najvažnije; Avramović: Želimo mu brz oporavak

Simanić je u jučerašnjoj utakmici, protiv Južnog Sudana, pod košem dobio jak udarac laktom u predjelu bubrega, pa je hitno operisan

2461 pregleda 0 komentar(a)
Boriša Simanić, Foto: FIBA
Boriša Simanić, Foto: FIBA

Selektor Srbije Svetislav Pešić rekao je da je košarkaš te reprezentacije Boriša Simanić dobro nakon operacije poslije povrede zadobijene u utakmici protiv Južnog Sudana.

Simanić je u jučerašnjoj utakmici pod košem dobio jak udarac laktom u predjelu bubrega. Procjena sudija je da udarac nije bio namjeran, ali Simanić zbog bolova nije mogao da završi utakmicu, a poslije je hitno operisan.

"To je za njega, njegovu porodicu, a i za nas, najvažnije, ne samo što je Boriša naš igrač, već je i omiljen kod svih naših igrača i trenera. I odavde želim da mu pošaljem poljupce i zagrljaje. Operacija je uspjela, uz veliku pomoć doktora koje je organizovao, naš profesor Radovanović. Dobro je da je profesor bio sa njim. Ovo je bio šok za sve nas koji stvarno nismo očekivali da takav jedan udarac može da bude ne bolan, nego tragičan. Ali, dobro je da se sve to završilo", naveo je on.

Plejmejker reprezentacije Srbije Aleksa Avramović rekao je da je važnije od košarke to da je Simanić dobro.

"Ni kriv ni dužan, na nezgodnom mjestu, u nezgodno vrijeme, dobio je udarac koji ga je odvojio od daljeg nastupa na prvenstvu. Želim da mu u ime svih igrača poželim brz oporavak. Naravno, da smo sa njim i on je sa nama, iako je na oporavku. On je veliki dio tima, veliki dio slagalice, dodatna motivacija za sve ono što nam slijedi", naveo je Avramović.

Srbija sjutra na startu druge faze igre protiv Italije (10).

"Znamo da su nam dužnici, znamo da ćemo izaći sa većom motivacijom i zbog Boriše i zbog nas samih, jer znamo šta to donosi. Mi se spremamo u naša četiri zida i nećemo da otkrivamo tehničko-taktičku pripremu, ali svakako se spremamo temeljno, kao što to uvek i radimo. Potrudićemo se da pobijedimo", dodao je Avramović.

Bonus video: