Radović: Zemlja od 650.000 stanovnika srcem je odigrala jednu od najboljih utakmica protiv SAD

"Da li bih iz ove pozicije nešto promijenio u četvrtoj četvrtini? Ne, osim što bih možda dao koji minut više Marku Simonoviću"

27567 pregleda 70 reakcija 68 komentar(a)
Radović, Foto: FIBA
Radović, Foto: FIBA

Šta sve možete kada imate 650.000 stanovnika, a na drugoj strani je košarkaška velesila, najveća kroz istoriju... Crna Gora je do samog finiša meča druge faze Mundobasketa "mučila" Sjedinjene Američke Države i na kraju može da bude više nego ponosna i na poraz od 85:73.

"Čestitke SAD na pobjedi, ali i mojim momcima koji su odigralu sjajnu utakmicu. Šta da kažem - mala zemlja od 650.000 ljuda odigrala je jednu od najboljih utakmica, igrala je srcem protiv SAD", poručio je na presu nakon meča selektor Crne Gore Boško Radović.

Crne Gora je trojkom Nikole Ivanovića sredino posljednje četvrtine prišla na 64:62, nakon koševa Bojana Dubljevića držala se i na 72:68...

"Na kraju je presudio individualni kvalitet Amerikanaca, mislim da je ključ bio u tih posljednjih pet minuta. Čestitam još jednom mojim igračima i stručnom štabu", dodao je Radović.

O današnjoj igri u odbrani selektor Crne Gore je rekao...

"Moje košarkaško viđenje da ne volim da igram alternativne stvari u odbrani, pokušali smo da se prilagodimo utakmici i da iskoristimo naše prednosti. Nekoliko puta smo dobrim odlukama promijenili večerašnji meč".

Pitanje jednog od novinara bilo je da li bi sada nakon meča uradio nešto drugačije u posljednjoj četvrtini.

"Odigrali smo dobro posljednju četvrtinu... Greška Vučevića nakon naše dobre odbrane,a u sljedećem napadu smo imali težak šut... Ne bih mijenjao ništa, osim što bih možda dao koji minut više Marku Simonoviću", istakao je Radović.

Da li je bilo teže protiv SAD ili Litvanije?

"Protiv SAD. Od Litvanije smo poraženi 20 razlike jer smo promašili sve".

Simonović: Srećan i ponosan na moj tim

Marko Simonović je postivgao devet poena, a njegovim atraktivnim zakucavanjem Crna Gora je na poluvrijeme otišla sa rezultatom iz snova - 38:37.

"Veoma sam srećan kako smo otvorili utakmicu, igrali smo dobro protiv najboljeg tima na Mundobasketu - srećan sam i ponosan na moj tim", jasan je Simonović.

Dodao je i da su dva posljednja minuta otišla na stranu SAD.

"Igrali smo protiv NBA igrača i pokazali da možemo da igramo sa njima. Sada moramo da se odmorimo za meč protiv Grčke i da ga odigramo na najbolji mogući način", jasan je Simonović.

Mihailović: Nevjerovatno smo se borili

Naš bek Vladimir Mihailović naglašava da, ipak, ostaje malo gorak ukus, zbog samog rezultata.

"Mislim da smo pokazali karakter, borili smo se nevjerovatno i bili u igri tokom cijelog meča. Prelomio je njihov individualni kvalitet, pogađali su neke teške poene što je donijelo razliku. Pokušali smo se da iskoristimo šansu, ali uprkos porazu mislim da možemo da budemo zadovoljni", kaže Mihailović.

Bonus video: