Letonija nakon Francuske savladala i svjetskog šampiona

Letoniju su predvodili Davis Bertans sa 16 poena i Rodions Kuruc sa 13 poena i osam skokova. Po 11 poena dodali su Rolands Šmits, Andrejs Gražulis i Kristers Zoriks

33924 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Košarkaška reprezentacija Letonije pobijedila je danas u Džakarti aktuelnog svjetskog prvaka Španiju sa 74:69 (17:16, 12:16, 18:26, 27:11), u utakmici Grupe L, u drugoj fazi Svjetskog prvenstva.

Letoniju su predvodili Davis Bertans sa 16 poena i Rodions Kuruc sa 13 poena i osam skokova. Po 11 poena dodali su Rolands Šmits, Andrejs Gražulis i Kristers Zoriks.

U ekipi branioca titule najefikasniji je bio Vili Ernangomes sa 14 poena, a po 11 poena postigli su Dario Brisuela i Usman Garuba.

Na tabeli Grupe L, Letonija i Španija imaju po tri pobede i poraz, a baltička zemlja je tako nakon Francuske "skinula još jedna veliki skalp" na Mundobasketu.

Letonija na ovom prvenstvu igra bez NBA zvijezde Kristapsa Porzingisa, a tokom turnira se povrijedio i kapiten Dairis Bertans.

U drugoj utakmici kasnije igraju Brazil - Kanada. Uoči te utakmice Kanada ima sve tri pobjede, a Brazil dvije pobjede i poraz.

Bonus video: